Özgürlük Kesintisiz Bir Mücadeledir
Özgürlük Kesintisiz Bir Mücadeledir

Özgürlük Kesintisiz Bir Mücadeledir (3990000034144)

0,00

Angela Davis, 1944 doğumlu, ABD’li iflah olmaz bir muhalif. Dünya  onu 1970 yılında tutuklandığında tanıdı. Gezegenin her yerinde  serbest bırakılması için kampanyalar yapıldı, hakkında şarkılar  yazıldı.

Angela Davis bugün dünyanın her yerinde saygı gören muhalif bir yazar, akademisyen. İlgi alanları Siyah Feminizmden hapishanenin ilgasına, popüler kültüre kadar uzanan birçok alanı kapsıyor, yazıları, konferansları dünyanın her yerinde büyük ilgi görüyor.

Davis’in, 2016 yılının Şubat ayında yayımlanan son kitabı “Özgürlük Kesintisiz Bir Mücadeledir”, Güldünya Yayınları tarafından yayımlandı. Yazarla yapılmış çeşitli röportajların, konferans konuşmalarının yer aldığı kitapta Türkiye için de güncelliği olan pek çok konu yer alıyor. Bunların içinde Ferguson kalkışmasıyla ilgili olanlar Gezi üzerine düşünmeye devam eden herkesin dikkatini çekecektir.

Obama’nın seçim süreciyle ve genel olarak seçimlerde “demokrat” bir adayı desteklemekle ilgili görüş, öneri ve çekinceleri, hele de bütün dünyanın Trump iktidarına hazırlandığı bu dönemde bütün dünyada ilgiyle okunacaktır.

Ayrıca uzun yıllardır Filistin davasıyla ilgilenen, burayı defalarca ziyaret etmiş olan Angela Davis’in Filistin meselesiyle ilgili söyledikleri, bu konuyu uzun yıllardır “İslami” bir mesele olarak görenleri şaşırtabileceği gibi Filistinlilerle ABD’li siyahların dayanışmasına dair anlattıkları da oldukça umut verici. Davis’in 2015 yılında Hrant Dink Vakfı’nın konuğu olarak geldiği İstanbul’da, Boğaziçi Üniversitesi’nde yaptığı konuşmanın da yer aldığı kitap Türkçe okurun da ilgisini çekecek


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 144
En / Boy : 13,5 / 21
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 1.2017

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı