Nutuk ve Makaleler (1908-1920)
Nutuk ve Makaleler (1908-1920)

Nutuk ve Makaleler (1908-1920) (9786056544743)

0,00
Fiyat : ₺72,00

Ey Paşalar ve Subaylar! Bütün gücümle derim ki:

Gazetelerde yayınladığım bütün makalelerimde anlattığım bütün konularda son derece ısrarlıyım. (Bu nutuk ve makalelerdeki gerçekleri ifade etmekte asla pişman değilim.)

Eğer geniş zaman tarafından Asr-ı Saadet mahkemesinin adaletli şeriat kanunlarının celbiyle ifadete çağrılsam, yayınladığım hakikatleri aynen ortaya sunacağım. Olsa olsa; o zamanın mecburi modasına göre o gerçeklere yeni bir elbise giydiririm.

Şayet gelecek zaman tarafından üç yüz sene sonraki akılların eleştirisi mahkemesinin emriyle, tarihin tutuklama celbiyle ifadeye çağrılsam, yine aynı hakikatleri söyleyeceğim. Yalnız o zamanın zorlamasıyla genişlenerek çatlayan bir kısım noktalarını yamalayıp taptazen olarak orada da bu hakikat ve gerçekleri göstereceğim.

Demek hakikat başka bir şeye tahavvül etmez: (zıddına dönüşmez.) Hakikat haktır. El-Hakku ya'lü wela yu'la aleyhi...(Hak üstün gelir; ona asla üstün gelinmez.)

Millet uyanmış, aldatma ve yanılmayla kandırılsa da bu durum devam etmeyecektir. Çünkü hakikat sanılan hayalin ömrü çok kısa olur. Kamuoyunun (efkar-ı ammenin) fışkırmasıyla o aldatmalar ve yanıltmalar dağılacak; hakikat ve doğru olan fikir ve işler ortaya çıkacaktır.

Sıkıyönetim Mahkemesine olan Savunmasından 

(İki Mekteb-iMusibet Şehadetnamesi'nden)


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 351
En / Boy : 14,5 / 21
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 5.2015

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı