Nutuk (Söylev) İlköğretim Öğrencileri İçin
Nutuk (Söylev) İlköğretim Öğrencileri İçin

Nutuk (Söylev) İlköğretim Öğrencileri İçin (9789756706343)

0,00

Nutuk, M. Kemal Atatürk’ün yazdığı ölümsüz ve destansı bir kitaptır. Nutuk’ta, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Emperyalist devletler tarafından işgal edilmek istenen yurdumuzun, Ulusal güçler tarafından nasıl kurtarıldığını ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin nasıl kurulduğunu anlatır. "Yüz Temel Eser" kitapları içinde değerlendirilen Nutuk, ilk ve ortaöğretim öğrencilerinin okumaları için kısaltılarak, yalnız öğrencilerin değil, herkesin kullanımına sunulmuştur. Kısaltılmış olarak yayına hazırlanan bu Nutuk’ta, M. Kemal Atatürk’ün yaşamı, "Özel Bölüm" olarak yazılmıştır. Nutuk’un tümü ise, üç bölümde özetlenmiştir:

Birinci Bölüm: "Kuvayı Milliye ve Örgütlenme Dönemi" olarak, Mustafa Kemal’in önderliğinde hareket eden ve birlikte Anadolu’ya geçen yürekli Türk yiğitlerinin, Samsun’dan başlayan ve yurt düzeyine yayılan, Ulusal mücadelenin örgütlenme hareketini içerir.

İkinci Bölüm: "Büyük Millet Meclisi Dönemi" olarak, dört yıl kadar süren Kurtuluş Savaşı"nın zafere nasıl dönüştürüldüğünü, ülkemizi işgal etmek isteyen düşmanların perişan bir şekilde Türk ordusuna nasıl yenildiklerini anlatır.

Üçüncü Bölüm: "Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluşu Dönemi" Olarak bilinen ve yıkılan Osmanlı İmparatorluğu’nun yerinde ulusal bir Türk Devleti’nin, çağdaş ölçütler içerisinde nasıl kurulduğunu ve büyük devrimlerin nasıl yapıldığını öz olarak okurlara sunar.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 224
En / Boy : 13,5 / 21
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 10.2018

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı