Nörogelişimsel Bozukluklar

Nörogelişimsel Bozukluklar (9786053353928)

0,00

Dil Gelişim Bozuklukları, Dikkat Eksikliği Hiperkativite Bozukluğu, Özel Öğrenme Bozuklukları, Zihinsel Yetersizlik, Motor Bozukluklar ve Otizm Spektrum Bozukluğu nörogelişimsel bozukluklar grubunu oluşturmaktadırlar.

Bu bozuklukların ortak özellikleri çocukluk çağında itibaren başlayan çeşitli gelişimsel aksamalar ile seyretmesi ve önemli bir çoğunlukta bu sorunların belli düzeylerde etkisinin yaşam boyu sürmesidir. Bu sebeple bu bireyler sıklıkla hem gelişimsel aksamalar hemde eklenmiş veya ikincil olarak gelişmiş ruhsal problemlerle uzmanlara başvurmaktadırlar.

Hem çocuk, ergen ve erişkin psikiyatrları, hemde nörologlar, pediyatrlar, psikologlar, özel eğitimciler ve konuşma terapistleri günlük pratiklerinde bu olgularla sık karşılaşmaktadırlar. Bu problemlerin erken tanınması ve tedavisi hem kısa vade hemde uzun vadede etkilenmiş birey ve ailesinin yaşam kalitesinde önemli katkı sağlamaktadır. Bu kitap bu alanda çalışan profesyonellerin gelişimsel aksamları olan bireylerin erken tanı ve tedavisi için donanımlarını artırmayı hedefleyerek kaleme alınmıştır.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 444
En / Boy : 17 / 26.5
Kağıt Cinsi : 1. Hamur
Basım Tarihi : 5.2018

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı