Müzik Bildirileri Bibliyografyası
Müzik Bildirileri Bibliyografyası

Müzik Bildirileri Bibliyografyası (9786052884249)

0,00

Ankara’da doğdu. Müzik hayatına, sekiz yaşında Erdoğan Aykal ile mandolin çalışarak başladı. İlkokulu Diyarbakır Merkez Ortaokulu’nda, ortaokulu Akara Cebeci Ortaokulu’nda, lise tahsilini ise Ankara Kız Lisesi’nde İnci Dinçer ile koro çalışmaları yaparak tamamladı. 1984 yılında girdiği Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Bölümünü 1987 yılında bitirdi. Aynı yıl Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü Güzel Sanatlar Bölümü’nde Okutman olarak göreve başladı. Daha sonra Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Bölümü’nde Öğretim Görevlisi olarak başta Çalgı Eğitimi (Flüt) dersleri olmak üzere farklı derslere girdi. 1993 yılında, aynı üniversitenin Fen Bilimleri Enstitüsü’ne bağlı “Müzik” yüksek lisans programına başladı ve 1995 yılında bitirdi. Yine aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından 2004 yılında açılan doktora programına başladı ve yeni adıyla Necmettin Erbakan Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü doktora programını 2012 yılında Prof. Yusuf Akbulut ve Prof. Dr. Salih Akkaş danışmanlığında tamamladı.

Göreve başladığı yıldan itibaren; Çalgı Eğitimi (Flüt), Ses Eğitimi, Müzik Teorisi ve İşitme Eğitimi, Orkestra, Okul Bandosu, Okul Çalgıları ve Temel Müzik Kavramları derslerini lisans, Birlikte Seslendirme ve Çalgı Eğitimi (Flüt) derslerini ise lisansüstü seviyede yürütmektedir. 

2007 yılında Kırıkkale Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü’nde göreve başlayan G. Filiz Önal, 2013 yılından itibaren aynı bölümde öğretim üyesi olarak görevine devam etmektedir. Evli ve bir çocuk annesidir.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : Ankara
Sayfa Sayısı : 133
En / Boy : 13,5 / 21
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 4.2018

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı