Mühendislik ve Fen Bilimlerine Yönelik Bilgisayar Programlama ve Algoritma Analizine Giriş
Mühendislik ve Fen Bilimlerine Yönelik Bilgisayar Programlama ve Algoritma Analizine Giriş

Mühendislik ve Fen Bilimlerine Yönelik Bilgisayar Programlama ve Algoritma Analizine Giriş (9786052880388)

0,00

Bilgi ve iletişim bazen de bilişim, bu ifadeler yüzyılımızın vazgeçilmez kavramlarıdır. Bilişim teknolojileri eğitim-öğretim, iş, sosyal ve kültürel alanları yöneten, planlayan hatta bazen de programlayan günlük hayatımızın vazgeçilmez parçasıdır. Pek çoğumuz farkında olmadan elimizdeki bu teknoloji veya yöntemler ile bir takım kararlar vermekte, uygulamakta veya bu kararları çeşitli yollar ile başkalarına iletmekteyiz. Genellikle kullanıcılar bu teknolojinin veya yöntemlerin arka planında ne olduğunun farkına varmazlar.

Bir bilgisayarın tuşuna basmak, cep telefonun ekranından gönder düğmesine dokunmak aslında farkında olmadan çok sayıda bilgisayar programlarına bağlı olay veya olayları, bilgisayar metotlarını çalıştırmaktadır. Genellikle bilgisayar kaynak kodlarını içeren bu tür olaylar bir kurallar dizisine göre çalışmaktadır. Bahsettiğimiz bu kurallar dizisi Algoritmalar, algoritmaların oluşturduğu sembol ve şekillere ise Akış Diyagramlarıdır.

Bu kitap lisans öğreniminde okuyucunun ihtiyaç duyacağı temel düzeyde Bilgisayar ve Bilgisayar Programlama, Algoritma ve Performans Hesaplamaları, Akış Diyagramı, İşletim Sistemleri konularında okuyucuya rehber olmayı amaçlamaktadır. Kitapta bilgisayar bilimlerinde en çok kullanılan bazı sıralama algoritmalarına yönelik bilgisayar kaynak kodları yazılarak uygulanmıştır. Kitabın hedef kitlesi üniversite ön-lisans, lisans veya yüksek lisans düzeyi olsa da profesyonel bilişimciler içinde başvuru kaynağı olacağı düşünülmektedir.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 394
En / Boy : 13,5 / 21
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 10.2017

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı