Mühendislik Jeolojisi
Mühendislik Jeolojisi

Mühendislik Jeolojisi (9786051361338)

0,00

Ulaşım altyapıları ve yapıların tasarım ve inşaatı ile madencilik operasyonlarında kapsamlı bir jeoloji bilgisi elzemdir. Kentsel, kırsal ve çevresel planlama ile jeolojijk tehlikelerin önlenmesi ve azaltılması alanında çalışanlar için de jeolojinin iyi anlaşılması kritik derecede önemlidir.

Mühendislik jeolojisi koşulları mühendislik tasarımı ve inşaatı ile bütünleştirerek jeolojik yapının yorumlanmasını sağllar; hem de yer koşullarını ve hem de çevreyi hesaba katan mühendislik çözümleri üretir.

Çalışma örnekleri ve zengin grafiklerle kapsamlı biçimde donatılan bu kitapta mühendislik jeolojisi konuları dört başlık altında verilmiştir:

Esaslar: Zemin mekaniği, kaya mekaniği ve hidrojeoloji

Yöntemler: Saha incelemeleri, kaya kütlesi karakterizasyonu ve mühendislik eolojisi haritalaması

Uygulamalar: Temeller, şev duraylılığı, tünelcilik, barajlar ve rezervuarlar ile toprak yapılar

Jeolojik Tehlikeler: Heyelanlar, diğer kütle hareketleri, deprem tehlikeleri ve jeolojik tehlikelerin önlenmesi ve azaltılması

Mühendislik Jeolojisi başlıklı kitap, akademisyenler için bir lisans ve lisansüstü ders kitabı olmanın yanında, uygulamacı mühendislik jeologları, jeoloji ve jeoteknik mühendisleri ile temeller, toprak yapılar ile altyapı kazıları ve binaların tasarım ve inşaatı ve madencilik operasyonları ile uğraşan inşaat ve maden mühendisleri için de bir temel kaynak kitabı olarak hazırlanmıştır.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : Ankara
Sayfa Sayısı : 674
En / Boy : 21 / 29,5
Kağıt Cinsi : 1. Hamur
Basım Tarihi : 2.2014

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı