Makamlarla Türk Din Musikisi Eğitim Seti (Kitap + 4 CD)
Makamlarla Türk Din Musikisi Eğitim Seti (Kitap + 4 CD)

Makamlarla Türk Din Musikisi Eğitim Seti (Kitap + 4 CD) (9786055649043)

0,00

Türkiye'de ilk kez dini musiki alanında yapılan bir eğitim setidir. Sürekli tartışılan konulardan birisi ezanı ve Kur'an'ı güzel okuma konusudur. Ypılan çalışmada Rast -Hüzzam - Uşşak - Hüseyni - Hicaz - Acemaşiran - Nihavend - Seğah ve Saba olmak üzere Dokuz Makamda İlahiler-Ezan-Kur'an-Kaside-Mevlid-Müezzinlik-Kamet icralarından oluşmaktadır. Bir kitap ve dört CD'den oluşan eser içerisinde Arapça bilmeyen meraklıları için eserler Latin harfleri ile de yazılmıştır.

Eski Türklerden Cahiliye Dönemi musikisine; Farabi, el-Kindi, İbn Sina'nın musiki anlayışından Osmanlı musikisine kadar birçok konuda bilgi alabileceğimiz bir kitap. Tarihi bilgilerin yyanı sıra İslam'ın Türk Müziği ile birleşmesinden ortaya çıkan formların anlaşılabilir bir dille anlatıldığı bu eser, temel müzik bilgilerini içermekte.

İmamlar, Müezzinler, İmam-Hatip Lisesi, İlahiyat Fakültesi, Kur'an Kursu ve Hizmet içi Eğitim Kursları öğrencileri ile halk içerisinde bu işe gönül vermiş insanların ezanı, kameti, müezzinliği, makamlarına göre ilahileri, makamla Kur'an okumayı ve mevlid-i şerifin doğru telaffuzunu öğrenebilecekleri bir eğitim seti.

Makamlarla Dini Musiki Eğitim Seti, daha önce konu üzerine herhangi bir bilgisi olmayan bir öğreniye göre tasarlanmıştır. Eserlerde makamlar arasında geçiş yapılmamış (Geçki), öğrenmeyi kolaylaştırmak için basit nağmelerle makamların karakteristik özellikleri esas alınarak seslendirme yapılmıştır.

Projesi Ubeydullah Sezikli tarafından yapılan eserin, musiki tarihi ile ilgili bölümleri Yrd. Doç. Dr. Nuri Özcan, Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, Yrd. Doç. Dr. Ubeydullah Sezikli tarafından yazılmıştır. Eserler; Aziz Bahriyeli (Mevlid), Adem Kemaneci (Kur'an-ı Kerim), Ubeydullah Sezikli (İlahiler), Ender Doğan (Hüseyni makamı), Hadi Duran (Nihavend-Acem Aşiran makamı), Fatih Koca (Segah -Uşşak makamı), Hasan Çakmak (Saba-Hüzzam makamı) ve Ubeydullah Sezikli (Rast-Hicaz makamı) tarafından seslendirilmiştir.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 500
En / Boy : 15,5 / 23
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : .2013

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı