Madımak Çığlığı
Madımak Çığlığı

Madımak Çığlığı (9789756358788)

0,00

Azizi Dost  Büyüktanır.

"Madımak Çığlığı" başlıklı kitabınız sarsıcı güzellikte Türkiyemizin büyük bir trajedisini en çok değerli bir ebedi eser olarak canlandırmışsınız. Başarınızı candan tebrik ederim. Saygılar ve en iyi dileklerimle.

- Prof. Dr. Talat Halman

"Cumhuriyeçilerin Romanı Yazıldı"

Zeki Büyüktanır  Sivas'ta Madımak Oteli'ndeki yangının söndürülmesi için öteki aldırmasız kuşlara (!) inat Sivaslı bir serçenin yaptığını yapmış cumhuriyetçilerin sonu gelmez acılarına bu kocaman oylumlu belgesel romanı ile bir damla ışık tutmuş nice kara yapılanmaların yuvalandıkları yerleri gün yüzüne çıkarmış. Bu nedenle Zeki Büyüktanır'ın romanı Çetin Yetkin 'in belirlediği tarihten günümüze "Madımak Çığlığı" na kadar geçen sürede cumhuriyetçilerin romanı olma özelliğindedir. 

- Adil Bozkurt

"Madımak Çığlığı"nı okurken Yakup Kadrinin "Yaban"daki Anadolu köylüsünün beynimi yiyen ilkelliği bir kenara itildi. Yerini Cumhuriyet devrimlerinin aydınlığı aldı. Halk evleri kitaba sevdaca tutkunun evi Kaşifiye Kitaplığı ve karayo ak kılan kitapla buluşmalar Mustafa Kemal'in tüm yurdu yeni baştan kucaklayan aydınlığı... Şapka devriminin Harf devriminin kutlu yankıları...2. Dünya Savaşı yılları Faşizmin kabaran vampirliğinin tüm dünyayı saran caniliği karne yılların kahrı 1940'lı yılların ülkemin yoksul cahil zavallı halkına giydirdiği ateşten giysiler...

- Bilsen Başaran

 


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 702
En / Boy : 13,5 / 19,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : .2012

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı