Lider Sizsiniz
Lider Sizsiniz

Lider Sizsiniz (9786053423492)

0,00

Liderlik birden fazla insanın bir arada bulunduğu her yerde ihtiyaç duyulan bir statü olduğuna göre; ailede, oyun grupları içinde, herhangi bir amaç için bir araya gelen topluluklarda, resmi ve özel kurumlarda, ülke yönetiminde mutlaka bir lidere ihtiyaç duyulur. Burada arzu edilen, bir arada olmadaki gayenin yerine getirilmesinde kargaşaların yaşanmaması, sapmaların olmaması, birlikteliğin problemsiz yürümesidir.

Kişinin lider olabilmesi, öncelikle kendisini izleyenler tarafından kabul görmesiyle mümkündür. Çoğunluğun itaatini mazhar olmak öyle pek kolay olmayacaktır. Birlikteliğin gereğine uygun bilgi, beceri ve yeteneklere sahip olmakla birlikte, o yetileri topluluğa nasıl yansıttığı da önem taşımaktadır. Nereden bakılırsa bakılsın komplike bir yapı gerektirmektedir. Kişi, öncelikle kendi kendini yönetmesiyle işe başlamalı ve kendi lideri olabilmesinin yol ve yöntemlerini bilmekle birlikte diğer insanları motive etme, güdüleme değişim ve gelişime uygun ortamlar oluşturma yönünde uygun yetiye sahip olmalıdır.

Bu kitapta, liderlik olgusu, liderlik türleri, liderlik yaklaşımları, liderliğin kültürlerarası boyutu, liderin nitelikleri, liderin yetkinlikleri, liderlikte başarı, sorunlarla başa çıkma, liderin takdir gücü konularında çağdaş bilgilere ulaşma imkanı bulunacaktır. Unutmayın, lider sizsiniz!..


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 238
En / Boy : 13,5 / 21
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 11.2017

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı