Leylalı Haller
Leylalı Haller

Leylalı Haller (9786055293055)

0,00

'Leylalı Haller' sosyal medyanın gençler üzerindeki etkisini ve çifte kimlikler yaratma gücünü irdeliyor. Taşradan gelen Leyla'nın İstanbul'un sihirli aynı zamanda gizemli bir şehir olduğuna dair düşünceleri vardır. Öyleyse bu şehir keşfe açıktır. Ya gezerek tozarak gizemlere ulaşırsınız, ya da sosyal medyada farklı kimliklerle! 

Leylalı Haller'in Leyla'sı bir yandan İstanbul'da öğrenci olmanın farklı ve uç yanlarını keşfederken bir yandan da kendisini geliştirip değiştirecek bir yol arayışında. Ev arkadaşıyla yaşadığı sorunlar ve ayrışma da onu başka arayışlara itiyor. Okulda özendiği ve adlarını 'kurtarıcı grup' koyduğu insanlarla istediği yaşama sürükleneceğini düşünür ama oradan elinden bir aşkla çıkar. Bir yere koyamadığı bu aşk duygusu onu sosyal medyaya ve sosyal medyada farklı bir kimlikle var olmaya çalışan, kendisini gizleyen insanların dünyasına kadar götürür. 

Leyla'nın İstanbul'da ilk senesinde bir tutunma hikayesi sunarken, aynı zamanda herkesi etkisi altına alan sosyal medya üzerine de bir gözlem geliştirmeye çalışıyor. Bir genç kızın kendisi olmakla, başkası olmak arasındaki farkı keşfedişi...

Twitter, friendfeed, facebook gibi sosyal paylaşımlarda kendini bir 'nick'in ardına gizleyen ve rahatlayan, bunu bir var olma amacı olarak kullanan insanların, gençlerin dünyasını Leyla'nın hayatı üzerinden görmeye ve algılamaya çalışıyoruz... 

Gençlerin sınırsız bakış açıları, cinsellikle bezenen yaşam detayları da kitabın sayfaları arasında keşfedilmeyi bekliyor. 

Kitap gençlerin dünyasını anlatırken yer yer mizahi ve rahat bir anlatım üstleniyor. Gençlerin duygu ve düşünceleri adeta bir buz pistinde kayıyor! 


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 119
En / Boy : 13,5 / 20
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : .

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı