Kutsal Kitap Yorumu Eski Antlaşma Serisi Cilt:1 Yaratılış - Eyüp
Kutsal Kitap Yorumu Eski Antlaşma Serisi Cilt:1 Yaratılış - Eyüp

Kutsal Kitap Yorumu Eski Antlaşma Serisi Cilt:1 Yaratılış - Eyüp (3990000003181)

0,00
Fiyat : ₺100,00

İki ciltten oluşan Kutsal Kitap Yorumu, Eski Antlaşma Serisi, yaşamın her kesitindeki insanlar için yazılmıştır. Günlük kullanım için yeterli derecede anlaşılabilir olduğu gibi, ileri düzeydeki öğrenciler, vaizler, öğretmenler, müjdeciler ve yazarlar için de kapsamlı bir kaynakçadır.

Yorum kitabının en güçlü unsurlarından biri, soğuk ve teknik bir dil kullanmamasıdır. Okuru, ibadetle ilgili derin düşüncelerle birlikte Rabbimiz İsa Mesih'in kimliğine ve etkinliğine yöneltir.

Kitap Augustine, Luther, Calvin, Wesley, Darby, Ryle, Spurgeon, F.B. Meyer, Ironside ve A.T. Robertson gibi güvenilir yazarlardan alıntılar içerir. Bu tür alıntılar kitabın, sağlam Hıristiyan öğretisine bağlı olan her yaştan tüm imanlılara hitap etmesini sağlar; ayrıca kitaba Çeşitlilik, keskinlik ve çekicilik kazandırır.

Yazar zor anlaşılan metinleri geçiştirmek yerine bunlarla açıkça yüzleşir. Tartışmalı konularda kendi görüşünü savunur, ama olgun ve güvenilir imanlıların yorumlarına da yer verir. Bu serinin amacı, Tanrı'nın halkını Kutsal Kitap'ı kişisel, sistemli ve ardışık bir incelemeye yöneltmek ve bunun için yüreklendirmektir.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 630
En / Boy : 16,5 / 24
Kağıt Cinsi : 1. Hamur
Basım Tarihi : 8.2004

Benzer Ürünler

  • Basım Dili : Türkçe
    Basım Yeri : İstanbul
    Sayfa Sayısı : 207
    En / Boy : 13,5 / 21
    Kağıt Cinsi : 2. Hamur
    Basım Tarihi : .2010
    ₺118,90
  • Osmanlı İmparatorluğu idaresi altında sadece dinî kimliklerin esas alındığı Millet Sistemi dahilinde Ortodoksluk inancını benimsemiş farklı etnik gruplardan insanlar Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi çatısı altında biraraya gelmişlerdir. Bu gerçekten hareketle, bugün Ortodoks Rum, Arnavut, Arap, Sırp ve Bulgar gibi farklı kimliklerin varlığı herkes tarafından bilinirken, Ortodoks nüfus arasında Karamanlı olarak adlandırılan ve 1923 yılında Türkiye ile Yunanistan arasında gerçekleştirilen Nüfus Mübadelesi sürecinde Ortodoks Rumlarla birlikte Yunanistan’a gönderilen başka bir Ortodoks topluluk daha bulunmaktadır.

    İşte Karamanlı Ortodoks Türkler başlıklı bu eser, Ortodoks Rumlardan farklı bir isimlendirmeyle, Karamanlı olarak adlandırılan bu Ortodoks topluluğun neden bu isimle anıldıklarını, Türklük ile bağlantılarının olup olmadığını, Osmanlı İmparatorluğu idaresindeki çok daha öncelere giderek Türklerin Hıristiyanlıkla ilk temaslarını, Bizans Devleti ve kilisesi ile Balkanlar’daki Türk boyları, Anadolu Selçuklu ve Türkmenleri arasındaki ilişkiler çerçevesinde Ortodoksluğu benimseyen Türklerin durumlarını ele almakta, daha sonra ise Osmanlı döneminde Karamanlı olarak adlandırılan Türkçe konuşan, Türkçe ibadet ederek Türkçe isimler taşıyan Karamanlıların konuştukları dil, sahip oldukları adet, gelenek ve görenekleri incelemekte; Milli Mücadele ve sonrasında Papa Eftim liderliğinde Türk Ortodoks Patrikhanesi çatısı altındaki faaliyetleri, Türk-Yunan Nüfus Mübadelesi sonrasında Yunanistan’a gidiş ve yerleşme süreçleri ve bugünkü durumları yerli ve yabancı literatür ve gerçekleştirilen saha çalışmalarından elde edilen bilgiler çerçevesinde okuyucuya sunulmaktadır.


    Basım Dili : Türkçe
    Basım Yeri : İstanbul
    Sayfa Sayısı : 432
    En / Boy : 13,5 / 19,5
    Kağıt Cinsi : 1. Hamur
    Basım Tarihi : 4.2016
    ₺123,00
  • Hıristiyan hacıların kutsal topraklara yaptığı seyahatlerde onlara eşilk eden, hac yolunun güvenliğini sağlamak üzere bir araya gelmiş gönüllülerin oluşturduğu tapınak şövalyeleri, zamanla ülkelerin, imparatorlukların yazgısını belirleyen bir güce dönüştü. Kapalı bir cemaat yapısına sahip olmakla birlikte dünyanın birçok yerinde kök salan ve kapsayıcı bir etkiye kaynaklık eden tapınakçılar, dinsel bir örgütlenmenin yapısını ve amaçlarını aşan bir tarihsel nüfuz alanı oluşturdu. O dönemi çözümleyen bu küçük kılavuz, büyük bir şiddet dalgasıyla yok edilmelerine dek tapınakçıların yarattığı sınırsız ve köklü etkiyi irdeliyor.


    Basım Dili : Türkçe
    Basım Yeri : Ankara
    Sayfa Sayısı : 140
    En / Boy : 11,5 / 16,5
    Kağıt Cinsi : 2. Hamur
    Basım Tarihi : 5.2015
    ₺51,48
  • Barnabas İncili M. 325 yılına kadar Ortadoğu ve İskenderiye kiliselerinde okunuyor ve elden ele dolaşıyordu. Putperest Roma şirki devlet eliyle kilise ve papazlara bu işi onaylattı. Tevhidi anlatan Barnabas İncili yakılarak ortadan kaldırılmaya çalışıldı…

    Kaçırılan İncil’in tarihi serüvenini okuyuculara bırakıyoruz.


    Basım Dili : Türkçe
    Basım Yeri : İstanbul
    Sayfa Sayısı : 304
    En / Boy : 12,5 / 19,5
    Kağıt Cinsi : 2. Hamur
    Basım Tarihi : 10.2016
    ₺97,50
  • Hristiyan Düalist Heretikler, Anadolu ve Balkan coğrafyalarında Hristiyan mezhepler arası mücadeleleri konu alan eski el yazmalarının derlendiği bir çalışmadır. Kitap, yedinci yüzyılda ortaya çıkan Paulikien kiliseleriyle Maniheizm, Bogomilizm ve Katharizm mezhepleri ve bu mezheplerin Anadolu ile ilgisi hakkında başvurulacak ana kaynaktır. Kitaptaki bölümler, onuncu yüzyılda kaleme alınan Peter of Sicily’nin raporuyla başlayıp on beşinci yüzyıla kadar uzanan geniş bir zaman diliminde yazılan raporları ve mahkeme tutanaklarını içermektedir. Bilgiler, Giresun ve Sivas’tan başlamak üzere özellikle Anadolu’nun orta ve batı kesimlerinin yedinci ve on beşinci yüzyıllar arası tarihinin önemli bölümlerini aydınlatacak niteliktedir.


    Basım Dili : Türkçe
    Basım Yeri : Ankara
    Sayfa Sayısı : 495
    En / Boy : 13,5 / 19,5
    Kağıt Cinsi : 2. Hamur
    Basım Tarihi : 11.2011
    ₺110,70
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı