Kur’an’da Ölçü ve Ahenk
Kur’an’da Ölçü ve Ahenk

Kur’an’da Ölçü ve Ahenk (9786059555210)

0,00

İslâm bilginleri, daha çok Kur’ân’ın; söz veya üslûbu, kelâm terkibi veya yenilik getirmesi yönleriyle ebedî bir mucize olduğu görüşündedirler.
Kur’ân mucizeleriyle ilgili söylenen bir başka husus da, gerek geçmiş peygamberler ve geçmiş hâdiselerle ilgili olsun ve gerekse gelecekten bahseden haberlerle ilgili olsun; onun gaybî haberleri kapsamasıdır.

Kur’ân’ın bazı lafızlarının tekrarı veya zıt anlamdaki kelimeler arasındaki sayı uyumunu ele alan Abdurrezzak Nevfel’in, Kur’ân-ı Kerim’in Allah tarafından geldiğini isbat konusunda izlediği yol ve tarz her ne kadar yeni ise de hiçbir zaman Selef-i Salihînin tarzına aykırı değildir. Bu değerli araştırmacı Kur’ân-ı Kerim’den öyle sırlar ortaya koymaktadır ki, bunlar şu âna kadar farkedilmemiştir ve bunu tekzib edecek bir söz de söylenmemiştir. Üstad Nevfel, Yüce Allah’ın tevfik ve inayetiyle Kur’ân-ı Kerim’de birçok kelimenin eşit sayıda, defalarca tekrarlandığını ortaya çıkarmıştır. Kur’ân-ı Kerim’de eğer dünya kelimesi 115 kere tekrar edilmişse, aynı şekilde ahiret kelimesi de 115 kere tekrar edilmiştir. Bu benzerlik ve eşitlik Kur’ân kelimelerinin birçoğunda görülmektedir: Hayat ve Ölüm, Şeytan ve Melekler, Cehennem ve Azap, İnsan ve Elçi, Kâfirler ve Ateş, Müslümanlar ve Cihad, vb…

Yine Kur’ân-ı Kerim’de, gün (yevm) kelimesinin 365 defa, günler (eyyam) ve iki gün (yevmeyn) gibi çoğul türevlerinin bir ayın günleri kadar yani 30 defa, ay (şehr) kelimesinin de 12 defa tekrarlandığını biliyor muyuz?


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 232
En / Boy : 13,5 / 21,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 2.2018

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı