Konstantinopolis
Konstantinopolis

Konstantinopolis (9786055225308)

0,00

Bizans’tan Kalanların İzinde

“Biz bu Yarımada’da 600 yıldır yaşıyoruz ama bizden önce de 1500 yıl bir İmparatorluk, Roma, Bizans dediğimiz bir imparatorluk yaşamıştır... ...Ben bir arkeolog değilim, bu kitap da bir akeoloji araştırma kitabı değildir, sadece yerüstündeki Bizans kalıntılarını fotoğrafladım ve bunlar hakkındaki bilgileri de uzmanlarınca yazılmış kitaplardan aktardım. Bu arada bazı konuları da kurgu resimlerle anlatmak istedim.”

Bu kitapta 89 yıllık ömrü bilime ve öğretmeye adamış Prof. M. Suat Çakmak’la bu defa Bizans’tan günümüz İstanbulu’na kalan tarihi eserleri görsel bir şölen eşliğinde öyküleriyle birlikte keşfe çıkıyoruz. Yaşına aldırmadan hala üretmeye devam eden ve kalıntıları bizzat kendisi fotoğraflayan; ilk günkü halini bilimsel çalışmaların kılavuzluğunda kendi kalemiyle resmeden Prof. M. Suat Çakmak, eşsiz bir de hediye sunuyor bize: Tarihi Yarımada’nın haritası.

Artık alıp duvarınıza asmak sizin elinizde...

Evrenin Geometrik Şifresi, Çağlar Boyu Teknoloji, Bizans’ın Gonca Gülü gibi popülerleşmiş kitapları bulunan yazarın elinizdeki 6. Kitabı.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 168
En / Boy : 16 / 24
Kağıt Cinsi : Kuşe
Basım Tarihi : 4.2016

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı