Kitap-lık Sayı: 187 İki Aylık Edebiyat Dergisi Eylül - Ekim 2016
Kitap-lık Sayı: 187 İki Aylık Edebiyat Dergisi Eylül - Ekim 2016

Kitap-lık Sayı: 187 İki Aylık Edebiyat Dergisi Eylül - Ekim 2016 (3990000033784)

0,00
Marka : Kolektif

Sabahattin Ali’nin yayımlanmış ilk öyküsü bulundu

Yapı Kredi Yayınları’nın iki aylık edebiyat dergisi Kitap-lık’ın yeni sayısı İlhan Durusel dosyasıyla açılıyor. Nil Sakman’ın hazırladığı dosyada değerlendirme yazılarının yanı sıra İlhan Durusel ile kapsamlı bir söyleşi de yer alıyor.

“Masal-Hikaye Müsabakası’nda İkinciliği Kazanan Karesi Darülmuallimini’nden A. S. Gültekin Efendi”nin öyküsü “Horoz Mehmet” 3 Mayıs 1924 tarihli Yeni Yol dergisinde yer alır. Prof. Dr. Ali Duymaz’ın araştırmasıyla ortaya çıkan bu yayın, Sabahattin Ali’nin ilk öyküsünün 17 yaşındayken “Gültekin” mahlasıyla yayımlandığının belgesidir. Masal niteliğindeki “Horoz Mehmet” başı ve sonuyla Sabahattin Ali öykücülüğünün bütün özelliklerini taşıyor. Seval Şahin’in Behçet Necatigil’in Edebiyatımızda Eserler Sözlüğü kitabına ek olarak yazmaya başladığı Bugünkü Edebiyatımızda Eserler Sözlüğü başlıklı çalışması ile Akşit Göktürk arşivinden çıkan Bertrand Russell yazışması ve Mehmet Rifat’ın bir mektubu ve anısı bu sayının öne çıkan sayfaları.

Nihat Ziyalan, Tuğrul Tanyol, Hüseyin Ferhad, Tarık Günersel, Elif Sofya, Melih Elhan, Emin Kaya şiirleri; Uğur Kökden, İsmet Tokgöz, Seval Şahin, Esra Özilhan, Rahime Sarıçelik, Ece Zerman, Pınar Aka yazıları; Adnan Özyalçıner, Mehmet Yaşın, Nazlı Karabıyıkoğlu, Alper Beşe, Ezgi Polat öyküleri ile Kitap-lık’talar.

Kitap-lık her mevsim iyi edebiyatın izinde.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 186
En / Boy : 19,7 / 26
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 9.2016

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı