Değerli Okuyucular, Kitabın adı neden "Keyfeni'nin Mutfağı" diye merak edenleriniz olmuştur. Peki "Keyfeni" ne demektir? Türk mutfak tarihine meraklı olanların "Keyfeni" kelimesi hakkında mutlak bir bilgileri vardır. Bundan 50-60 yıl önce Anadolu Köylerinde üç gün ile bir hafta süren davullu zurnalı düğünler olurdu.
"Keyfeni" bu düğünlerde tüm yemek yapım, sunum ve organizasyonundan sorumlu olan tecrübeli aşçıya denir. Keyfeni düğünün son gününde; gelin, oğlan evine getirildiğinde, çiftlerin beraberliklerinin mutlu ve evlerinin bereketli olması dileğiyle yaptığı aşure benzeri tatlı aş (datlaş)'ı onlara ikram ederek görevini sonlandırır.
Keyfe'nin sözlük anlamı yukarıda belirttiğim gibi olsa da benim için Babaannem'i ifade eder. Bu kitap; Keyfeni ismi ile beni tanıştıran, eli lezzetli, kendi köyümüzün ve civar köylerin düğün yemeğini yaptırabilmek için sıraya girdiği, devlet büyüğü gelmiş gibi ağırladığı otoriter, saygın bir Osmanlı kadını olan Babaannem için yazılmış ve O'na ithaf edilmiştir.
Sizleri çeşitli yörelerimizden seçilmiş değişik tat ve lezzetlerle tanıştıracak bu kitabım yemek çeşitlerini Keyfeni gibi yapmanızı sağlayacak. Eliniz bereketli, yemeğiniz lezzetli, yuvanız sağlıklı ve mutlu olsun.
Hazır Yiyecekler Azalan enerjinizi, basit ve lezzetli çiğ atıştırmalıklarla tekrardan kazanın. İşlenmemiş kuruyemişler, tohumlar, sebzeler, hindistancevizi ve hatta kakao hem hızlı hazırlayabileceğiniz, hem yanınızda taşıyabileceğiniz, hem vücudunuza yakıt sağlayabileceğiniz, hem de temel besinleri alabileceğiniz çok lezzetli tariflerin ana içerikleridir! Haydi durmayın, kendinizi şımartın. Size iyi gelecek!
Bu site Ticimax® Gelişmiş E-Ticaret sistemleri ile hazırlanmıştır.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.