Kayıtdışı Ekonomi ve Karapara
Kayıtdışı Ekonomi ve Karapara

Kayıtdışı Ekonomi ve Karapara (9786059221689)

0,00

Ekonomisi zayıf bir ulus, yoksulluktan ve düşkünlükten kurtulamaz; güçlü bir uygarlığa, kalkınma ve mutluluğa kavuşamaz; toplumsal ve siyasal yıkımlardan kaçamaz.

Mustafa Kemal Atatürk

İktisat bilmenin yararı, ekonomik güçlüklere geçerli çözümler bulmak değil, iktisatçılar tarafından aldatılmayı önlemektir.

A. John Robinson

Nüfus miktarı da yalnız rakamla sayılmamalı; çünkü az kazanıp çok sarf eden az nüfus, azla geçinip çok biriktiren fazla nüfustan daha çabuk devleti yıpratır.

Francis Bacon

Küçük harcamaları gözden kaçırmayın, bazen küçük bir delik koca bir gemiyi batırır.

Benjamin Franklin

Hiç şüphesiz ki bireyler yaşamlarını devam ettirebilmek için öncelikle ihtiyaç duydukları kaynakları elde etme ve süreç içerisinde de bu kaynakları arttırma çabasında olmuşlardır. Ancak bu çabaların toplumda var olan yasalar, değerler ve normlara olan uyumları, sosyal toplum içerisinde yaşanan ekonomik faaliyetlere yönelik düzenlemelerle belirlenmeye çalışılmaktadır.

Farklı toplum yapıları, ekonomik sistemlerin gerektirdikleri ve farklı kurumsal yapılar göz önüne alındığında, toplumlar arası farklılıkların görülmesi normal karşılanması gereken bir durumdur. Ancak bu farklı yapıların ve kurumların amacı ise, piyasalardaki ve ekonomik sistemlerdeki belirsizlikleri azaltmak ve sürdürülebilir bir düzen sağlamaktır.

Kayıtdışı ekonomi makroekonomik dengeleri toplum yararına düzenlemek isteyen devletlerin ve en nihayetinde de ulusal ekonomilerin ciddi bir çıkmazı olmakta ve her geçen gün de büyüyen hacmiyle kontrol edilemeyen bir ekonomik harekete dönüşmektedir. Bu noktada ülkelerin farklı politika ve stratejilerinin, toplumsal bilinç ve ekonomik çıkarların insanlar üzerindeki etkilerinin, ayrıca sosyal bilinç ve bireysel önceliklerin belirlenebilmesi, kayıtdışı ekonomiyi açıklayan unsurları oluşturmaktadır.

 


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : Ankara
Sayfa Sayısı : 176
En / Boy : 16 / 24
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 12.2017

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı