Katı Atıklar
Katı Atıklar

Katı Atıklar (9789754360950)

0,00

Çöp olarak da adlandırılan Katı Atıklar, yerkürenin ve doğal hayatın geleceğinde önemli sorunların kaynaklarından biri olacaktır. Katı atıkların kimyasal bileşim bakımından anorganik özellik taşıyan bir bölümü yeniden kullanılabilir duruma getirilebilmekte olup, diğer bir kısmına geri dönüşüm işlemleri uygulanarak yeni ürünler veya hammaddeler elde edilebilmekte; or­ganik özellikli olanları ise kompost ve enerji üretimi ile değerlendirilerek katı atık miktarı azaltılmaktadır. Yararlanılamayan kısımlar çevreye zararsız ya­pılara dönüştürülerek düzenli depolara gömülmektedir. Günümüzde tüketime dayalı endüstriyel gelişimin dünya genelinde yarattığı atık sorununun çözümü için modern teknolojik çalışmalar ve araştırmalar yapılmaktadır.

Bu kitap, Marmara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Çevre Bilimleri AD - Çevre Bilimleri Programı öğrencilerine vermekte olduğum Katı Atıklar derslerine ait ders notlarımın düzenlenmesiyle oluşmuştur.

Konular işlenirken belli bir düzen içerisinde genel hatlarıyla bilgi verilmekte ve Çevre Mühendis­liğini ilgilendiren detaylara girilmemektedir. Konu anlatımına destek olması amacıyla kitabın sonunda ilgili yönetmeliklerden alıntılar konulmuştur.

Kitap Lisans ve Lisansüstü eğitimde Kimya ve Çevre Bilimleri öğrencileri için ders kitabı olarak kullanılabilir. İlgili öğrencilere ve okurlara yararlı olma­sını dilerim.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 224
En / Boy : 16 / 24
Kağıt Cinsi : 1. Hamur
Basım Tarihi : 3.2017

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı