Kalbe Dokunan Hikayeler
Kalbe Dokunan Hikayeler

Kalbe Dokunan Hikayeler (9786056496264)

0,00
Fiyat : ₺10,42

Ne anlatırsanız anlatın, tüm ruhunuzu açarak, karşınızdakinin kalbine dokunmaya çalışın.

Bir gün yolculuk esnasında bir Mecusi Hz. İbrahim'e gelir.

"Ya İbrahim, senin misafirperverliğin dillere destan... Beni de evinde bu gecelik misafir eder misin?" der. Hz. İbrahim, adama dinini sorar. Adam da, Mecusi (yani, ateşe tapan) olduğunu söyler. Hz. İbrahim, belki o güne kadar hiç yapmadığı bir şey yaparak, adama:

"Kusura bakma, ben bir Mecusi'yi evimde misafir edemem. Allah'ın var ve bir olduğuna inanırsan, evimde istediğin kadar kalabilirsin" der.

Mecusi: "Bir gecelik misafirlik için dinimi değiştirecek değilim ya İbrahim; sen de kusura bakma!" der ve teklifi kabul etmeyip yoluna devam eder.

İşte esas iş bundan sonra başlar. Cenab-ı Hak, Hz. İbrahim'e: "Ya İbrahim! Ben, elli senedir onu mülkümde misafir ettim. Bana isyan ettiği, ortak konuştuğu halde, rızkını kesmedim. Sen bir gece misafir edemedin mi?" buyurur.

Bunun üzerine Hz. İbrahim, koşar ve adamı yakalar: "Ey Mecusi, sana hiçbir şartım yok. Evimde istediğin kadar kalabilirsin..." der. Adam, bu ani değişikliğin sebebini sorar.

Hz. İbrahim: "Senden sonra Rabbim, bana bunları söyledi ve senin yüzünden beni azarladı" buyurur.

Adamın gönlü yumuşar, aklı başına gelir ve: "Ne Yüce O Allah ki, düşmanı için dostunu azarlıyor. Ya İbrahim! Söyle bana, senin telkin ettiğin dine girmek için nasıl iman etmem gerekiyor?" der ve Hz. İbrahim'in dinine girer.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 272
En / Boy : 12,5 / 20,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 11.2015

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı