Kafkas Masalları
Kafkas Masalları

Kafkas Masalları (9789755339016)

0,00
Marka : Adolf Dirr

Kafkas Masalları adlı bu seçkide; Gürcü, İmer, Avar, Lak, Agul, Çeçen, Kabardey ve Ermeni masallarından bir demet bulacaksınız.

Kafkaslar en eski zamanlardan bu yana Avrupa’yla Asya arasında insanlığın anlattığı masallara köprü olmuştur. Her şey Kafkasya bölgesinin, halklar arası etkileşimlerin ırmağı içinde bir ada oluşturduğunu göstermektedir.

Bu ırmağın aktığı vadilerle düzlüklerde çok sayıda halk kümesi ve onlarla birlikte söylenceleri, inançları, gelenek görenekleri ve dilleri kalmıştır. İster dağlık bölgenin kuzeyinden ya da güneyinden doğu-batı doğrultulu ticaret ya da ordu güzergâhları üzerinden geçmiş olsun; isterse, arada duvar gibi yükselen dağları keserek aşan eski geçit üzerinden, ya da Hazar’ın batı kıyısı boyunca dağların çevresinden dolanan yollardan geçmiş olsun, sarp yamaçlarında insanlarla birlikte maddi ve düşünsel malzeme kalmıştır geride…

Bu kitaptaki masallar, derleyicisi; dilbilimci, etnolog ve Kafkasya araştırmacısı Adolf Dirr’in de belirttiği gibi, öncelikle bir halkbilim çalışmasıdır; bir kültür mirasıdır.

 


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 111
En / Boy : 13 / 19,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 4.2018

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı