Işığın Büyüsü
Işığın Büyüsü

Işığın Büyüsü (9786051806549)

0,00
Marka : Yusuf Seki

Yusuf Seki

1967 yılında Ankara’da doğdu. Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Fransızca Öğretmenliği bölümünden 1989 yılında mezun oldu. Yüksek öğrenim döneminde özel sektörde çevirmen olarak çalışan Yusuf Seki, 1989 yılında Başbakanlık Basın -Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünde Mütercim -Tercüman olarak göreve başladı.

Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçiliğinde Basın Ataşe Yardımcısı, T.C. Paris Büyükelçiliğinde Basın Ataşesi ve son olarak ikinci kez tayin olduğu T.C Brüksel Büyükelçiliğinde Basın Müşaviri olarak görev yaptı. Halen kurumunun merkez teşkilatında görevine devam etmektedir.

Fotoğraf sanatıyla tanışması yurtdışında görev yaptığı yıllara rastlayan Yusuf Seki, özellikle mimari, doğa-manzara ve portre çalışmalarına ilgi duymuş, ilk kişisel fotoğraf sergisini Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Sanat Galerisi’nde, ikinci sergisini ise Fotoğraf Sanatı Kurumu’nda (FSK) açmıştır.

Seki’nin “Doğa Senfonisi ve İnsan” konulu son sergisi 2015 yılında Nazım Hikmet Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenmiştir. Fotoğraf yarışmalarında ödülleri bulunan, eserleri çeşitli gezi ve fotoğraf dergilerinde de yayımlanan Yusuf Seki, çeşitli televizyon programlarında da fotoğraf sanatına ilişkin görüş ve tecrübelerini paylaşmıştır.

“Dış Basında Ermeni Meselesi” adlı bir araştırma kitabı bulunan, Fransızca ve İtalyanca bilen Yusuf Seki evli ve iki çocuk babasıdır.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : Ankara
Sayfa Sayısı : 392
En / Boy : 16 / 24
Kağıt Cinsi : Kuşe
Basım Tarihi : 3.2017

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı