İnsanı Tanıma Sanatı
İnsanı Tanıma Sanatı

İnsanı Tanıma Sanatı (9786052134214)

0,00

"Hiç kimse başarısını engellemek isteyen diğerlerinin muhalefetini uyandırmaksızın yükselemez, gücünü arkadaşlarına gösteremez... Bu rasyonel olarak ve sezgisel olarak hissettiğimiz bir tezle çelişki içerisindedir: Tüm insanların eşitlik yasası. Bu yasa, muhalefet ve anlaşmazlıklar üretmeksizin çiğnenemez, toplumun en temel kanunlarından biridir."

Freud insanların kusurları hakkında çok şey yazmış ve konuşmuş olsa da, Adler insanların başkalarıyla olan ilişkilerindeki davranış biçimlerine ve bunların sebeplerine odaklanmaktadır.

İş dünyasında veya bilimde yapılan hatalar üzücüdür ve maliyeti yüksektir. İnsanın davranışındaki hatalarsa kişinin toplumsal hayatta uyum sağlamasına bir engel ve yaşamın kendisi için bir tehdittir.

"İnsanı Tanıma Sanatı"nın amacı bireyin kusurlu davranışlarının sosyal ve toplumsal hayatını nasıl etkilediğini göstermektir. Ayrıca kendi hatalarının farkına varması ile diğer insanların davranış biçimlerinin sebeplerini görmesi ve bu sayede toplumla barışık doyumlu bir hayat yaşamasını sağlamaktır.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : Ankara
Sayfa Sayısı : 272
En / Boy : 14 / 21
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 2.2018

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı