İletişim Tarihi
İletişim Tarihi

İletişim Tarihi (9786058523425)

0,00

“Hakikaten etkileyici bir kapsamda (ve miktarda) okuma üzerine temellenmiş, orijinal ve ikna edici bir sav ortaya atan, açık, sürükleyici bir üslupta yazılmış bu kitap, hem öğrencilerin hem de akademisyenlerin geniş bir kesimine ulaşmayı hak ediyor.”

-Peter Burke

“Şu adsız öğrencinin yorumu çok anlamlı: ‘Bu kitabı sahiden de okudum.’ Entelektüel önem söz konusu olduğunda iletişim ve medya araştırmacıları kendi sınırlarının ötesine bakmanın faydasını sıkça görmüşlerdir. Alanda yeni olan lisans öğrencileri neyin iyi neyin kötü olduğu konusunda belki de hakları en fazla yenen yargı sahipleridir.”

-Benjamin Peters

Medya hakkında bugüne kadar çokça yazılıp çizilmiş olsa da elinizde tuttuğunuz kitap kendine özgü bir yere sahiptir. Albert Lord, Milman Parry, Marshall McLuhan ve Harold Innis’in öncülüğünü yaptığı tarihsel medya çalışmalarına yakın geçmişte hak ettikleri ilginin gösterilmediği söylenebilir. Marshall T. Poe işte bu köklü geleneği devam ettirip günümüze uyarlayarak temel medyalar olan konuşma, yazı, matbaa, görsel-işitsel cihazlar ve interneti tarihsel olarak inceler.

Medyaların kullanıldıkları toplumlara belli etkilerde bulunduğu düşüncesinden yola çıkarak, onların bize ne yapmış ve ne yapıyor olduklarını sorar. Poe, bu soruyu yeni bir kuram geliştirerek cevaplarken, yalın, sözünü sakınmayan ve yer yer eğlendirici bir üslup benimser. Ve aynı zamanda bu eser; medya, iletişim ve toplumun hem geçmişi hem de şimdisiyle ilgilenen herkesin beğenisine sunulur.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 454
En / Boy : 13,5 / 21
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 3.2015

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı