İki Kral Bir Lider
İki Kral Bir Lider

İki Kral Bir Lider (9786056462856)

0,00

Kalemiyle ve zekâsıyla Afgan devletine liderlik eden bir vizyonerin hayatına, aile ilişkilerine ve bir ülkenin yarım yüzyıllık tarihine ışık tutan bir anı-roman.

Kitap, Sultan Abdülhamid’den Atatürk’e kadar uzanan bir zaman diliminde, bu devlet adamları ile yakın ilişkiler içinde olan Afganistan’ın ilk Dışişleri Bakanı Sardar Mahmud Tarzi’nin hayat öyküsüdür. Mahmud Tarzi, uzun ve başarılı bir devlet yönetiminden sonra ülkesindeki politik çalkantılar sonucunda Ankara’nın da daveti ile ailesi ile birlikte Türkiye’ye yerleşmiştir. Kendisine Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı verilmiş ve maaş bağlanmıştır. Bu kitapta, geçmişteki enerjik Afganistan’ın bugünkü huzursuz ve yorgun Afganistan’dan çok farklı olduğuna da tanıklık edeceksiniz.

Yazar Hakkında:

Ömer Tarzi, Afgan gazeteciliğinin babası, devlet adamı, değerli şair ve edebiyatçı, Kandahar Sardarı Mahmud Tarzi’nin büyük torunu ve zamanın Afganistan Kraliçesi Süreyya’nın yeğenidir. Profesyonel iş yaşamında uluslararası kuruluşlarda CEO olarak görev yapmıştır.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 344
En / Boy : 15 / 23,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 9.2014

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı