Göbekli Tepe: Öteki Dünyaya Açılan Kapının Şifreleri

Göbekli Tepe: Öteki Dünyaya Açılan Kapının Şifreleri (9789944221245)

0,00

Cemal Özçelik, ikinci ve üçüncüsü daha sonra gelecek olan çalışmasının bu ilk kitabında, Göbeklitepe'yi yeryüzünün başka yerlerinde boy vermiş medeniyetlerle mukayese içinde ele alıyor. Bu kitap bir tür giriş niteliğinde olup, sembollerden hareketle belli bir düşünce oluşturmaya çalışıyor.

Yapılmış olan araştırmalarda bulamadığınız önemli savlarla karşılacaksınız. Dahası, Özçelik, Göbeklitepe ile Gökyüzü arasında da ilginç bağlantılar kuruyor. Birçok medeniyette olduğu gibi insan, sözkonusu dönemlerde sadece verili durumunu değil, ölümden sonraki halini de düşünmüş, çeşitli sonuçlara varmış.

Mısır'da olduğu gibi öbür taraftaki yaşamı en az bu dünyadaki kadar realize ederek Piramitlerde ölümsüzleştirmiştir. Özçelik buı çalışmasında, Göbeklitepe'yi inşa eden insanın, Gökyüzü ve öbür dünya ile ilişkisinin somut bir mabedi olarak görmektedir.

Kuşkusuz henüz yolun başındayız. Göbeklitepe büyük esrarını koruyor.

C. Özçelik, bu esrarın anlaşılmasında önemli veriler ve tezler sunuyor. İkinci ve Üçüncü kitaplarda buluşmak dileğiyle, Gerçekler susamış merak ve tutkusu için C. Özçelik'e bu çalışmasından dolayı teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 490
En / Boy : 17 / 24
Kağıt Cinsi : 1. Hamur
Basım Tarihi : 4.2018

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı