Gelibolu Korsanı
Gelibolu Korsanı

Gelibolu Korsanı (9786054812202)

0,00
Yayinevi : Az Kitap

Kitap Tanıtım Yazısı:
Çanakkale savaşı deyince aklımıza muhteşem 18 Mart Zaferi ve olağanüstü siper savaşları gelir. Doğrudur, ama aynı zamanda Çanakkale savaşı I. Dünya Savaşı’nın en büyük ve başarılı denizaltı muharebelerinin yapıldığı bir arena olmuştur.

18 Mart ve sonrasında boğazı dalgaların üzerinden geçemeyen müttefikler, dalgaların altından boğazı defalarca geçerek bize ağır zaiyatlar verdirmiştir. Çanakkale’de dalgaların altında çok çetin ve dehşetli yaşanan bu savaşta onlarca gemi batırılmış, 8 denizaltı Türkler tarafından savaş dışı bırakılmıştır.
Görevleri ‘Türklerin ikmal yollarını keserek cepheye ulaşacak mühimmattan yoksun bırakılacak askerlerinin cephede kırılması’ olan denizaltılar kendilerinden beklenmeyecek ölçüde başarılı olmuş, onlarca gemi batırarak sevkiyatı daha zor ve meşakkatli olan kara yoluna çevirmiştir.

Bu sınırsız denizaltı muharebesi içinde E 11 denizaltısı kaptanı Nasmith’in ayrı bir yeri vardır. Tüm savaş boyunca Çanakkale’ye 3 sefer düzenleyen Nasmith ağır zaiyatlar verdirerek hasarsız geri dönmüştür. Türklere en fazla zaiyat verdiren denizaltı kaptanı olarak Çanakkale Savaşı tarihindeki yerini almıştır. Gemileri batıran, tren yollarına bombalı saldırılar düzenleyen, karaya ajan çıkartan ve sayısız defa Türklerin elinden kurtulan Nasmith bu savaşın en ünlü denizaltı kaptanıdır.
(Arka Kapaktan)

 


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 320
En / Boy : 14 / 21
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 12.2014

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı