El Halil Medya Sözlüğü
El Halil Medya Sözlüğü

El Halil Medya Sözlüğü (9786055793647)

0,00

Son yıllarda Arap dünyasıyla ilişkilerimiz çok yönlü olarak gelişmiş; ekonomik, siyasal, sosyal ve kültürel bağlarımız yepyeni düzlemlere ve ilişki ağlarına kavuşmuştur. “Sosyal Medya Devrimleri” olarak da nitelendirilen “Arap Baharı”nın da etkisiyle, özellikle siyasal ve ekonomik ilişkiler trafiğimiz yoğunlaşmış ve medya dili her zamankinden daha önemli hale gelmiştir.

Ayrıca, ülkemizde akademik düzeyde dil bilgi ve becerisini ölçmeye yönelik KPDS sınavlarına hazırlanan adaylar, ağırlıklı olarak “Medya Dili” eksenli çalışmaların eksikliğini sıklıkla dile getirmekteydiler.

İşte bu alanlarda doğan gereksinimleri karşılamak amacıyla, gazetecilerin, akademisyenlerin, öğrencilerin ve bu alanla ilgilenen herkesin rahatça kullanabileceği, Elhalil medya sözlüğü’nü hazırladık.

Alfabetik sıraya göre düzenlediğimiz sözlüğümüz, alanındaki en kapsamlı sözlüktür. 17.558 madde başından oluşmaktadır. 42.247 Arapça ve 89.483 Arapça/Türkçe kelime içermektedir. Kelime, kavram-terim ve deyimler seçilirken medyada kullanım yoğunluğu dikkate alınmıştır.


Basım Dili : Arapça
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 438
En / Boy : 13,5 / 19,5
Kağıt Cinsi : 1. Hamur
Basım Tarihi : 3.2016

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı