Edebiyatımızın Zirvesindekiler Namık Kemal
Edebiyatımızın Zirvesindekiler Namık Kemal

Edebiyatımızın Zirvesindekiler Namık Kemal (9786053421320)

0,00

Namık Kemal (1840-1888), edebiyat tarihimizinTanzimat sonrası yenileşme döneminde, kendisini "vatan, millet ve hürriyet kahramanı" olarak haklı bir üne kavuşturan şiir başta olmak üzere; , roman, edebî makale, edebî tenkit, edebî mektup türünde ve tarih konusunda çeşitli eserler vermiştir.

Onun hayatı, sanatı ve eserleri hakkında hazırlanan bu kitapta, aynı zamanda çeşitli konular etrafındaki fikirleri ve tarihi perspektif içinde büyük değer taşıyan çok önemli siyasî ve sosyal tespitleri anahatlarıyla gösterilmeye çalışılmıştır. Bu bağlamda, nazım ve nesir türünde kaleme aldığı eserlerinden alınan seçme metinlere ve o arada, gerek kendi yazdıkları ve gerekse hakkında yazılanlar etrafında oluşturulan kaynak niteliğindeki "Bibliyografya"ya yer verilmiştir. Öte yandan, okuyucularımızın metinleri kolayca anlamalarını sağlamak amacına yönelik olarak, bir de "Sözlük" kısmı eklenmiştir.
Çalışmamızın, hem bir şair ve yazar, hem de bir fikir adamı olarak Namık Kemal'in daha iyi tanınmasına ve tanıtılmasına hizmet etmesi, en büyük dileğimizdir.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 333
En / Boy : 13,5 / 19,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 8.2014

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı