Duygusal Çeviklik
Duygusal Çeviklik

Duygusal Çeviklik (9786052994696)

0,00

Gerçek potansiyelinizi ortaya çıkarma ve istediğiniz yaşam tarzına kavuşma yolunda büyük bir ilerleme kaydetmenizi sağlayacak küçük bir adım: Duygusal Çeviklik

Her birimizin bu hayatta başarmak istediği hedefleri, hayalini kurduğu bir hayat var ancak bunları elde etmenin kısa veya kestirme bir yolu yok. Hedeflerini gerçekleştiren başarılı insanların anlattığı hikâyeler dolambaçlı yollarla dolu. Dr. Susan David’in bulgularına göre bu tür insanlar bu başarılara popüler psikoloji mottosu uyarınca pozitif düşünerek (negatif duygularını bastırarak) imza atmıyorlar. Bu insanların başarı oranını zekâları, yaratıcılıkları veya hayat şartlarındaki farklılıklardan ziyade iç dünyalarıyla baş etme biçimleri (duygusal çeviklikleri) belirliyor.

Duygular, mutluluk ve başarı üzerine en az yirmi yıl araştırma yaptıktan sonra duygusal çeviklik kavramını ortaya atan Dr. Susan David, her insanın negatif duyguları ve düşünceleri olabildiğini söylüyor. Ona göre duygusal çevikliğe sahip olan insanların diğerlerinden daha başarılı ve mutlu olmalarının sırrı, bu duygu ve düşünceleri göz ardı etmemeleri, gizlemeye çalışmamaları, aksine onlarla cesurca yüzleşerek onları kabullenmeleri ve onlardan ders çıkarmalarında yatıyor. İnsanlar ancak bu yüzleşmenin ardından kendi değerlerine uygun davranmaya ve iyi alışkanlıklar edinmeye başladıklarında başarıya ve esenliğe kavuşuyorlar.

Siz de kendinizden şüpheye düşüyor, aksilikler yüzünden bocalayıp tekrar ayağa kalkamıyor, olumsuz duygularınızı takıntı haline getirip yaşam enerjinizi yitiriyor ya da tam tersine onları gizleyip yüzünüzde yapmacık bir maskeyle geziyorsanız, Duygusal Çeviklik bu kısır döngü kafesinden çıkış anahtarınız! Duygusal Çeviklik’le zincirlerinizi kırın, potansiyelinizin farkına varın, duygularınızla ve benliğinizle barışın, temel değerlerinize uygun davranın ve âdeta bir çiçek gibi serpilip gelişin.

“Susan David eylemlerimizle ilgili hislerimizi daha iyi değerlendirebilmemiz için bize duyguların sözsüz dilini anlamayı ve kullanmayı öğretiyor.”

Susan Cain

 “Bir duyguyu hissetmek bir şeydir, onu kontrol etmek ise başka bir şey. Susan David üzüntünün, öfkenin, suçluluk duygusu ve korkunun faydaları olduğunu belirtmekle birlikte onların hayatımızın kontrolünü ele geçirmemesi için neler yapabileceğimizi izah ediyor. Bu hakikaten gelişmemizi sağlayacak bir kişisel gelişim kitabı.”

Adam Grant 

“İç dünyamıza bakmamızı ve anlamlı bir hayat sürmemizi sağlamak için hazırlanmış, bilimsel verilere dayanan pratik bir rehber olan Duygusal Çeviklik, etraftaki bitmek bilmeyen gürültüleri susturmanın geçmişe nazaran daha da zorlaştığı günümüzde imdadımıza yetişiyor. Bizi duygularımızla (zıt kutuplarda olmaya değil) iş birliği yapmaya teşvik eden Susan David, adaptasyon ve kararlılık gücümüzü artırmak ve bu sayede yalnızca başarılı olmayıp gerçekten gelişmek için bize ihtiyaç duyduğumuz bilgileri veriyor.”

Arianna Huffington

“Duygusal Çeviklik anın içinde yaşama, duygularla ilgili sağlıklı bir farkındalık geliştirme, bu duyguların taşıdığı mesajları deşifre etme ve onlara size faydalı olacak şekilde yanıt verme, içsel değerlerinizin ve hedeflerinizin farkında olma gibi konularda tavsiyelerle dolu. Bu tavsiyeler yalnızca özel hayatınızda değil, aynı zamanda ilişkilerinizde, iş yerinizde ve bir ebeveyn olarak rolünüzde de size yardımcı olacak.” 

Bustle

“David bu eserinde duygulara şefkatle yaklaşıp onlarla iş birliği yapma becerisi dışında başarıyı bu kadar iyi öngörebilen başka bir özelliğin olmadığını kanıtlıyor. Bunun nasıl olacağını öğrenmek ise savaşmak ile dans etmenin arasındaki farkı anlamak gibi bir şey!”

Marshall Goldsmith

“Temel değerlere kucak açma, daha kararlı olma ve kendini anlamlı bir değişime adamaya dair güçlü bir kitap.”

Forbes

“Harvardlı bir psikolog, yaşam koçu ve danışman olan Susan David insanların, eski normların hayatlarını kontrol etmesine izin vermeden negatif duygularını anlayıp onlarla uyum içinde yaşamaları için ihtiyaç duydukları stratejileri sunuyor.” 

BizEd Magazine

“Duygusal Çeviklik hayatın gelgitleri, stresi ve aksilikleriyle kendini kabul, sağduyu ve açık bir zihin yoluyla baş etmenize yardımcı olacak bilimsel verilere dayanan bir yaklaşım.”

Worcester Magazine

“En son araştırmalara dayanan bu kitabında Susan David, bize hem adapte olabilmenin hem de kararlılığın değerini ve doğru yolda ilerlerken her ikisini öğrenmenin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Esasen onun eseri, bizi gündelik hayatımızda değişime kucak açmaya çağıran ve bunu nasıl yapabileceğimizi bize gösteren bir yol haritası niteliğinde. Duygusal Çeviklik aslında gerçek potansiyelden doğan mutluluğa erişmenin en hızlı yolu.”

Claire Shipman

“Susan David düşüncelerimizin, duygularımızın ve güdülerimizin bizi nasıl güçlendirebileceği ya da yoldan saptırabileceği konusunda öncü bir otorite. Onun bu eseri derin araştırmaları ve pratik uygulamaları etkileyici bir şekilde bir araya getirerek insanlara gelişim gösterebilmeleri için hayatlarında nasıl anlamlı bir değişim yapabileceklerini gösteriyor.”

Peter Salovey

“Mutluluk dolu bir hayatın yapı taşlarından biri de kendini tanımaktır. Duygusal Çeviklik kitabında, Susan David bize duygularımızı anlamanın aydınlatıcı bir yolunu sunuyor ve bize büyük hayallerimizi gerçekleştirmemize engel olan duygusal girdaplardan kaçınmamızı sağlayacak çözümler veriyor. Hayatında kalıcı bir değişim yaratmak isteyen herkes için tam bir ilham kaynağı.”

Gretchen Rubin

“Yazarın yenilikçi içgörüleri ancak böyle bir pratiklikle bu kadar etkileyici hale gelebilirdi. Psikolojiye dair derin anlayışını, daha etkili bir liderliğe doğru açık ve gerçekçi adımlara dönüştürmüş.”

Helen Clark

“En iyi yönlerimizi nasıl açığa çıkaracağımız konusunu ele alan büyüleyici, ilham verici ve özgün bir kitap. Son bilimsel araştırmaları, pratik tavsiyeleri ve güçlendirici bilgileri bir araya getiren Duygusal Çeviklik mutlaka ama mutlaka okunmalı.”

Pat Mitchell

“Kolay anlaşılır diliyle okur dostu bir yolculuk. Duygusal Çeviklik herkese yardım edebilir.”

Daniel Goleman

“Susan David’in Duygusal Çeviklik kitabı yaratıcılık ile ekip çalışmasını artırmak ve gelişmek için yepyeni stratejiler sunuyor. Bu stratejiler herhangi bir organizasyonu çalışmak için harika bir yer haline getirebilecek kadar etkili!”

Tony Hsieh


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 296
En / Boy : 13,5 / 21
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 4.2018

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı