Diriliş Destanı – Darbe Gecesi

Diriliş Destanı – Darbe Gecesi (9786058239609)

0,00

15 Temmuz olayları, kahramanlarıyla, 81 ülkede 81 şehirde 81 milyon insanın katıldığı demokrasi nöbetleriyle çağlar ötesi bir diriliş, mekanlar ötesi bir haykırış ve medeniyetler ötesi bir mutlak destan olduğunu kimse inkar edemez... Hz. Hamza yürekli; Hz. Mus’ab sancaklı şüheda şöyle dursun, tankın altına gövdesini seren Metin Doğan gibi, Sabri Ünal, Vasfi Yılmaz gibi Tevhid erlerini, demokrasi bekçilerini, bu insan üstü “Ebabil Kuşları” nı, hangi kelime hangi babayiğit anlatabilir ? 15 Temmuzdaki o çığlık, o haykırış, o diriliş, Atalarımızın mirasının sesiydi, genlerimizden geliyordu. Karakterimizden, ezberimizden geliyordu. Vasfi Yılmaz’ ın o duruşu o asaleti, Metin Doğan, Sabri Ünal’ ın o cesareti, ruhumuzdaki mizacın celallenmesidir.

Oğuz Kağan öğretmişti bize, Ergenekon’dan nasıl çıkılacağını. Ötükende, Manasta, Karabalasagun da ruhumuzun derinliklerine işlenmişti…Bumin Kağan’ın, Moyençur Kağan’ın, Kürşat Kağan’ın destanı. Bir gün bu millet alev olur, kor olursa!.. Nasıl magma olacağını mizacından bilecekti. Ya pınardan sel ya da kordan sel olmayı!...

İşte “Diriliş Destanı” böyle bir ihtiyaçtan ortaya çıktı. Türk’ün mizacını, nizamını ve 15 Temmuz kahramanlarını destanlaştırmak istedik. 250 şehit yakını 2194 Gazi,50 Yazar ve 250 Mülki Amire birer sayfa ayırdık. Yazdıklarını belli bir şablonda derledik. 102.000 mısra, 15.000 kıta eser ortaya çıktı. Şehit yakınlarımızın yüreğinden gelen göz yaşlarıyla beslenen sözcükleri, gazilerimizin kahramanlıklarını, kendi kalemleriyle yazdıklarını 18 kitapta topladık. Bu eserin bir değil 2500 yazarı var onun için canlı bir destan.

Bu eser bütün zamanların bütün medeniyetlerin en uzun en güçlü eseri olduğu için şanlı bir destandır. Ve bu eser dünyada bir ilktir. Manas destanından 8 kat daha büyüktür. Ulaşılması imkansız bir dünya rekorunun sahibidir.

O gece, “Şehitler Ölmez, Vatan bölünmez” diye diye…
“Diriliş” olduk, destan destan;
“Türkiye” olduk, vatan vatan;
“Ömer” olduk, kurban kurban…
O gece 15 Temmuz “Darbelere Veda” gecemiz, halis halis, şüheda şüheda…
O gece “Türkiye olduk” bir bir; İstiklal olduk diri diri, destan destan…

O gece, “Vatan” diye diye, “Allah’u Ekber” diye diye…
“Bayrak” Olduk yıldız yıldız;
“İstiklal” olduk güneş güneş;
“Vatan” olduk toprak toprak…
O gece 15 Temmuz “Yeniden Diriliş” gecemiz, Ömer ömer, destan destan…
O gece “Türkiye olduk” bir bir; İstiklal olduk diri diri, vatan vatan…


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 224
En / Boy : 13,5 / 21
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 8.2017

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı