Diferansiyel Denklemler
Diferansiyel Denklemler

Diferansiyel Denklemler (9786053205104)

0,00

Diferansiyel Denklemler, modern matematiğin temel taşlarından biridir ve Lineer Cebir ile birlikte, mühendislik, doğal bilimler, ekonomi, fiziksel ve sosyal bilimlerdeki pek çok problemin çözümü için gerekli bir disiplindir. Bilgisayar teknolojileri ile ilgili olarak yapılan arge çalışmaları, diferansiyel denklemlerin çözümü için yeni teknikler ortaya çıkarmıştır. Bu sayede Diferansiyel Denklem Sistemleri ile modellenen problemlerin çözümleri mümkün olmuştur.

Bu kitap, Üniversitelerin Akademik Programında yer alan Diferansiyel Denklemler dersinde okutulmak üzere hazırlanmıştır. Kitap; Diferansiyel Denklemlerin temelini oluşturan bilgilerin yanı sıra, ilgili Mühendisliklerin Akademik Programında okutulan alan derslerindeki uygulamalara yönelik konuları da içermektedir.

Kitap; Birinci Basamaktan Diferansiyel Denklemler, Birinci Basamaktan Diferansiyel Denklemlerin Uygulamaları, Yüksek Basamaktan Lineer Diferansiyel Denklemler, Laplace Dönüşümü, İkinci Basamaktan Diferansiyel Denklem Uygulamaları ve Değişken Katsayılı Lineer Diferansiyel Denklemler başlıklarından oluşmaktadır.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : Ankara
Sayfa Sayısı : 288
En / Boy : 16 / 23.5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 2.2016

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı