Dedenin Kitabından Hak ve Hakikatler Sualler ve Cevaplar
Dedenin Kitabından Hak ve Hakikatler Sualler ve Cevaplar

Dedenin Kitabından Hak ve Hakikatler Sualler ve Cevaplar (9786054039982)

0,00

İslam dininin uzmanları seyyidlerdir.

Değerli canlar öncelikle cemevleri dedeleri adına cedlerimizin bizlere vermiş olduğu himmet ve gayretiyle hepinize aşkı niyazlarımı bildiririm.

Arzu ettik ki bugüne kadar cem evlerinde kendilerini büyük bir aşk ve feyz ile dinlediğiniz seyyidlerimizden Alevilik hususunda önem arzeden konularda sizlere önemli bilgiler aktaralım.

Bununla birlikte Hakikatler konusunda Allah'ın bizlere emretmiş olduğu gerçekleri bu kitap aracılığı ile bir nebzede olsa sizlere sunmanın kıvancını ve mutluluğunu seyyidlerimizle birlikte yaşıyoruz.

Değerli canlarhiç kimse Muhammed'i Ali kadar, Ali'yi de Muhammed kadar sevemez hiç kimse inanmış olduğu Hakikat uğruna malını, mülkünü, ailesini ve çocuklarını feda edemez. Bunu ancak onlar yapabildiler. Hz. Muhammed ve Ehl-i Beyt'i yapabildi. Hz. Hüseyin ve sevenleri  yapabildi. Nesimi derisini yüzdürdü, Fazlı hançerlendi, Mansur asıldı, Pir Sultan asıldı, Hakikat uğruna. Onlar Hak'tan kendilerine emredileni yaptılar. Acaba bizler onların evlatları ve sevenleri olarak ne yapabildik? Bizler onlardan bizlere emanet olunan cemlerimizi dahi dolduramadık? Allah'ın bizlerden istediği Hakikati ona vermedik?

Mansurun deyimiyle "Enel Hak" dedik, fakat kendimizdeki Hakk'ı bulamadık! Hz. Peygamberin söyleminde "nefsini bilen Rabbini bildi" diye buyuruyor, hayat ve yaşantımızda nefsaniyetten vazgeçemedik! Hüseyin'i andık ama hayat ve yaşantımızı Hüseyin'i hayat eyleyemedik!

Uzun lafın kısası gelin içimizdeki şeytanı kovalım, varsın kimse isterse onun olsun. Yüce Allah bizlere o kadar yakın ki ne olur araya engel koymayalım. Hanenizde, gönlünüzde Hakk'a yer verin ki o da günü geldiğinde, bu kulum beni en kutsal mabedinde misafir eyledi, bende ona hak cemalimi göstereyim, onu güzelliklerime mazhar eyleyeyim, diyebilmeli.

Değerli canlar Allah'ın izni, erenlerin himmeti ile sizlere sunmuş olduğum bu eserde her ne sürç-i lisan eyledik ise af ola. Yüce Allah'ın, Hz. Peygamberin ve onun pak Ehl-i Beyt'inin  himmeti her daim cümlemizin üzerinde hazır ve nazır ola Allah Allah.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 234
En / Boy : 13,5 / 19,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 11.2012

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı