Çevrimdışı İstanbul İki Aylık Edebiyat Dergisi Sayı : 1 Mart-Nisan 2016
Çevrimdışı İstanbul İki Aylık Edebiyat Dergisi Sayı : 1 Mart-Nisan 2016

Çevrimdışı İstanbul İki Aylık Edebiyat Dergisi Sayı : 1 Mart-Nisan 2016 (3990000031993)

0,00
Marka : Kolektif

Çevdimdışı İstanbul yayın hayatına Mart 2016’da başlıyor. Yayın kurulu Efe Duyan, Gonca Özmen, Gökçenur Ç., Kadir Aydemir, Melike İnci, Selahattin Yolgiden, Vildan Bizer ve Zerrin Yılmaz’dan oluşuyor. Dergi kare kod uygulaması ile yazarların metinlerinin yanı sıra seslerini ve görüntülerini de okura ulaştırmayı amaçlıyor.

İki aylık edebiyat dergisi Çevrimdışı İstanbul’un ilk sayısında iki dosya konusu yer alıyor. Birinci dosya konusu olan 'Bellek ve Edebiyat’ta Mediha Göbenli, Bellek ve Hatırlayan Bilinç; Shohana Akter, Belleğin, Amnezinin ve Büyülü Gerçekliğin İzinde; David Baber, Belleğin Bir Geleceği Var mı?, Melike İnci, Bellekten Bir Söyleşi; Matthias Göritz, Arkaya Bakmak Üzerine Belleğin Politikaları ve Poetikası ve Lal Hitay, Animal Triste ile yer alıyor. Ayrıca dosyaya, pek çok edebiyatçımızın ilk anılarını anlattığı bir soruşturma eşlik ediyor.

Necatigil dosyasında ise Ayşe Sarısayın Necatigil Arşivi'nin kuytularından: Edebiyat Matineleri; Asuman Susam, ‘Arada’ Kalmışın ‘İç’ Sıkıntısı; Gonca Özmen, Bir Çevirmen Olarak Necatigil ve Gökçenur Ç., Necatigillerden Behçet ile yer alıyor.

Her sayı, tema dosyalarının yanı sıra şiir, öykü, eleştiri ve soruşturmaların yer alacağı Çevrimdışı İstanbul’da dünya şiirinden çeviriler de yer alıyor. Bu sayı yazarlığı ile yakından tanıdığımız Ursula K. Le Guin dergide şiirleri ile yer alıyor. Diğer çeviri şiirler ise Lloyd Schwartz'dan.

Feryal Tilmaç, Sibel Kaçamak, Zeynep Uzunbay, Onur Akbudak, Melike İnci, Bade Osman Erbayav, Barış Çağrı Genç, Leylâ Çapan, Kadir Aydemir, Ezgi Polat, Cahit Kaya ve Caner Almaz öyküleriyle, Gökçenur Ç., Onur Caymaz, Selahattin Yolgiden, Gonca Özmen, Gökhan Arslan, Mustafa Atapay, Efe Duyan, Kadir Aydemir, Devrim Dirlikyapan, Zeynep Sayın, Pelin Özer, Yaprak Öz, Nilay Özer, Zeynep Köylü ve Nurduran Duman şiirleriyleElmas Şahin, 'Eleştirinin Görevi'; Güzel Zeynep Süphandağ 'Dilek Neşe Açıker' söyleşisi ve 'Bir Uyumsuz Sabahattin Âli'; Nil Sakman, 'Ben’in Bilinmeyenine Yolculuk: Kemik İnadı' ve Gökhan Arslan, 'Dünyanın Külü: Gidenlere Ağıt, Gelenlere Türkü' yazılarıyla,

Ve Mekin Gani Pehlivan, edebiyat bulmacasıyla Çevrimdışı İstanbul’da yer alıyorlar.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 168
En / Boy : 19 / 25
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 3.2016

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı