CIA ve Hollywood: Teşkilat Sinema ve Televizyonu Nasıl Biçimlendiriyor?

CIA ve Hollywood: Teşkilat Sinema ve Televizyonu Nasıl Biçimlendiriyor? (9786056575723)

0,00
Fiyat : ₺74,70

Teşkilatın Hollywood endüstrisi ile olan ilişkilerinin enine boyuna incelendiği bu kitap, Amerika'da ikinci baskıyı yaparken, Çince ve Farsça'ya da çevrildi.

Kitap CIA'in Hollywood'la olan ilişkisine dair bir dizi önemli soruya yanıt vermeye çalışıyor. Bu sorulardan bazıları şunlardır: CIA sinema endüstrisi içerisinde ne tür bir rol oynamaktadır? CIA hangi yapımlara ne amaçla etkide bulunmuştur? 1990'larda Langley'i Hollywood ile ilgili kapalı-kapı politikasından vazgeçmesi için hangi olaylar harekete geçirmiştir? Emekli CIA ajanlarının eğlence endüstrisi içindeki rolünün Teşkilat'ın rolünden farkı nedir ve emekli ajanlar neden yoğun bir şekilde hükümetten sert eleştiriler almışlardır? Sinema ve televizyon Teşkilat'ı geleneksel olarak nasıl anlatmıştır? CIA ile Hollywood arasındaki ilişkinin (özellikle de bir demokraside) doğurduğu yasal ve etik meseleler nelerdir?

Bu kitap projesi, CIA'in Hollywood'daki bugüne kadar büyük ölçüde gizli kalmış tarihini ortaya koyarak okurları güncel medyayı daha eleştirel bir şekilde tüketmeye teşvik ediyor ve modern dünyada hükümet ile eğlence endüstrisi arasındaki karmaşık ilişkiler üzerine yürüyen akademik tartışmaları ilerletmeyi amaçlıyor.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 196
En / Boy : 13 / 21
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : .2015

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı