Bi Futbolcu Olursak
Bi Futbolcu Olursak

Bi Futbolcu Olursak (9789750522871)

0,00

“Bence her şeyin değişir. Mesela kıyafetinden başla arkadaşlarından tut, her şey değişebilir futbolcu olursak. Modern bir insan oluyorsun sonuçta profesyonel bir futbolcu olduğunda. Adın duyuluyor mesela, onlar mesela mahallede oturuyor sen gideceksin zenginlerin oturduğu bir yerde oturacaksın. İlla ki arkadaş çevren değişecektir.”

M., Kocamustafapafla, 11 Yaşında

Futbolcu olmak, dünyanın hemen her yerinde olduğu gibi Türkiye’de de bir sınıf atlama kaldıracı. Genç, hatta ergen futbolcu adayları için, bir çocukluk rüyasını gerçekleştirme hayali olmak yanında, toplumsal olarak “yırtma” ümidini temsil ediyor.

Safter Elmas, farklı yaşlardan, farklı kademelerden, farklı “başarı” derecelerinden futbolcu ve futbolcu adaylarıyla görüşerek yaptığı çalışmada, bu ümit dünyasına tam saha pres yapıyor. Bir çocuk, futbolcu olmayı nasıl hayal eder? O hayallerden, profesyonel bir meslek, bir iş, bir emek süreci olarak futbolculuk pratiğine uzanan yolda neler yaşanır ve beklentiler, duygular nasıl değişir? Futbolcunun habitusu nasıl oluşur; yani futbolcular âdeta görünmeyen bir müfredata uyarak hangi eğilimleri, davranışları içselleştirirler?

Futbolcu “milletinin” düşünce ve duygu dünyasına açılan bir keşif seferi.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 176
En / Boy : 13 / 19
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 11.2017

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı