Bebek ve Çocuk Sağlığı
Bebek ve Çocuk Sağlığı

Bebek ve Çocuk Sağlığı (9789758947041)

0,00
Fiyat : ₺31,25

Bir yuva kurmak üzere hayatlarını birleştirmiş kadın ve erkeğin şüphesiz ki bir süre sonra en tabii beklentileri bir evlat sahibi olmaktır.

İlk haftasını problemsiz olarak dolduran bebek aslında hekimi endişelendiren birçok problemden sıyrılmış demektir. Bebek evdeki ve yakın çevrelerdeki herkesin bütün ilgisini üzerine toplamıştır. O bebek olmaktan, anne ve baba da, anne baba olmaktan çok memnundur. Her türlü oyuna, ilgiye beklenenden fazlasıyla cevap verip her gün biraz daha kalbimize sokulur.

Yeni doğan bebek erişkinin küçük bir maketi değildir. Hem fizyolojik, hem de anatomik olarak erişkinden büyük farklılıklar gösterir. Yeni doğan özelliklerinden erişkin yapıya dönünceye kadar bir seri değişiklikler yaşanır. Yeni doğan döneminde rastlanan bir çok hastalığa erişkinlerde hiç rastlanmaz veya erişkinlerin bazı hastalıkları küçük çocuklarda hiç görülmez.

1. yaşını doldurmuş bebek yürümenin de verdiği hareket özgürlüğü ile yavaş yavaş anneden kopmaya başlayacaktır. Büyük bir merakla araştırıcılığa başlayan çocuk, elinin ulaştığı her yeri didik didik karıştıracaktır. Bu anneyi çileden çıkarmak için değil, öğrenme merakıyla yapılmış masum bir harekettir.

2. yaşın tamamlanması ile mini kayvru bebeklikten çıkıp çocukluğa başlamıştır. Bunun evdeki adı ise "adam olmak"tır. Bu arada belki abla ya da ağabey bile olmuştur.

Okul çocukluğu döneminde bedeni hareket ve faaliyet çok artar. Buna bağlı olarak kemik ve kas gücü de artmıştır. Omurga düzleşmeye başlar fakat çocuk çok esnektir. Uygunsuz duruşlar, hatalı çanta taşımalar vb. nedeni ile kolaylıkla omurga eğrilikleri oluşabilir. Aşırı hareketlilik ile ortaya çıkan ağrılarla daha önce farkedilmemiş düztabanlıklar kendini belli eder.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 463
En / Boy : 24 / 17
Kağıt Cinsi : Kuşe
Basım Tarihi : 6.2007

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı