Modern Felsefe'nin Yükselişi - Batı Felsefesinin Yeni Tarihi Cilt 3
Modern Felsefe'nin Yükselişi - Batı Felsefesinin Yeni Tarihi Cilt 3

Modern Felsefe'nin Yükselişi - Batı Felsefesinin Yeni Tarihi Cilt 3 (9786059125628)

0,00

Sir Anthony Kenny’nin ilgi çekici Batı felsefesinin yeni tarihi şimdi de modern çağa geliyor. Modern Felsefe’nin Yükselişi, on altıncı yüzyılın başlarından on dokuzuncu yüzyılın erken evrelerine dek modern düşünceyi şekillendiren büyük düşüncelerin ve entelektüel sistemlerin ortaya çıkışının büyüleyici öyküsünü kapsıyor. Kenny, dünyanın en özgün ve etkili düşünürlerinden bazılarını bize tanıtıyor ve ünlü eserlerini anlamamıza yardımcı oluyor. Karşılaştığımız büyük zihinlerin arasında genel olarak modern felsefenin kurucusu olarak görülen René Descartes; Büyük İngiliz filozofları Hobbes, Locke ve Hume; Spinoza, Liebniz ve Hegel gibi kıta düşünürleri ve felsefeyi bugün olduğu hale gelmesinden belki diğer herkesten daha etkili olan Immanuel Kant’ın yükselen figürü yer alıyor.

Kenny ilk üç bölümde hikâyeyi kronolojik olarak anlatıyor: Canlı ve açık dili filozoflara hayat veriyor ve eserlerinin tarihsel ve entelektüel arka planını dolduruyor.

Bu yaratıcı dönemle yeni ilgilenmeye başlayan birisi için ilk okunacak ideal eser. Sonraki yedi bölümde Kenny bu dönemde felsefi araştırmanın ana alanlarından her biri için keşfe çıkıyor: Bilgi ve anlama yeteneği, fiziksel evrenin doğası, metafizik (varlık hakkında en temel sorular), zihin ve ruh, ahlakın doğası ve içeriği, siyaset felsefesi ve Tanrı.

İlginç ve güzel anlatımla bezenen bu kitap, felsefenin insani ve sosyal yönünü çok güzel hatırlatıyor. Kendimiz ve dünyamız hakkındaki anlayışımızın nasıl geliştiğini merak eden herkes bu kitabı okumaktan mutluluk duyacaktır.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 359
En / Boy : 16,5 / 22,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 4.2018

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı