Başsız Süvari - Rip Van Winkle
Başsız Süvari - Rip Van Winkle

Başsız Süvari - Rip Van Winkle (9786056486715)

0,00

Washington Irving, Amerika'nın İngiliz kraliyet rejimi karşısında bağımsızlığını kazandığı dönemin en popüler yazarları arasında yer almaktadır. Amerika Birleşik Devletleri'nin uluslararası ilk en iyi satan yazarı olarak Irving meşru bir meslek olarak yazarlığı savundu ve hayatı boyunca deneme, hikaye ve biyografi türünde birçok yazı kaleme aldı.

Gotik bir hikaye olan Başsız Süvari; 1800'lü yılların başında Amerika'nın Sleepy Hollow Kasabasında anlatılan halk hikayelerinden biridir ve günümüzde dahi aynı kasabada bu figürle ilgili şenlikler düzenlenmektedir. Başsız Süvari hikayesinin 1949 yılında Walt Disney tarafından animasyon filmi yapılmış, daha sonraları dünyaca ünlü yönetmen Tim Burton tarafından sinemaya da uyarlanmıştır.

Rip Van Winkle ise karısının dırdırından kurtulmak için çareyi çok sevdiği köpeği Wolf ile Catskills Dağlarında ördek avlayarak geçirmekte bulmuştur. Başına gelen doğaüstü olaylar sonucu karşılaştığı manzara karşısında, içinde bulunduğu durumu önce kendisine, sonra çevresindekilere açıklamanın yollarını aramaktadır.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 115
En / Boy : 13,5 / 19,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 8.2015

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı