Aykırı Dünya Görüşü ve Bilinçli Yaşam Felsefesi Üzerine Söyleşi-Diyalog
Aykırı Dünya Görüşü ve Bilinçli Yaşam Felsefesi Üzerine Söyleşi-Diyalog

Aykırı Dünya Görüşü ve Bilinçli Yaşam Felsefesi Üzerine Söyleşi-Diyalog (9786052350041)

0,00
Marka : Ay-Bay

İki zıt karakterin gece boyu diyaloğu üzerine kurgulanan bu Söyleşi'de ana tema "Dünya" ve "Yaşam"dır. Kitabın amacı bilinçlenmeye teşviktir. Akıl vermek değil. Özetle kitap:

Yaşam üzerinedir. Yaşam koçluğu değil. Yaşamın anlamı, bilinçli yaşam ve onu kendince yaşamanın engellenmesi ve de yaşam felsefesi, rasyonel davranış; mutluluk ve aşkım kimyası üzerinedir.

Dünya görüşü (Welltbild) üzerinedir. Beyin yıkama amaçlı değil. Aykırı görüşler ve "doğru"ları sorgulamak ve de çarpık demokrasi, soygun ekonomisi, borsa, kamu tıkanıklığı, çevre talanı üzerinedir.

Kişilik üzerinedir. Kişilik gelişimi değil. Kişiliğin neliği, hayata yön veren bilmediğimiz olgular ve ahlak, erdem üzerinedir.

Zihin üzerinedir. Ruhsallık değil. Dünya görüşü ve kişiliği yansıtan zihin ile inanç, irade, düşünce, varoluş, ölüm üzerinedir.

İçsel dünya üzerinedir. Ama psiko-terapiler değil. Dürtüler-güdüler ve onları tanımak, nasıl etkilediklerini bilmek üzerinedir.

Beyin üzerinedir. Fizyolojisi, morfolojisi değil. Beyin-bilgisayar analojisi ve bilgi, belleki bilinç beyinde nasıl oluşur üzerinedir.

Söyleşi, işlenen konuyla ilgili bilim insanı ve felsefeci görüşlerini, fıkraları ve (sohbet havasında) aşk öyküleri de içerir. Yazar'ın, güncel olaylara tepkisini, keyif halini yansıtan ambiyans betimlemelerini içerir. Geyik muhabbeti ve yazar bilgisi içermez.

Kitapta "Aykırılık" ve "Bilinçlenme" ön plandadır. Mucize çözümler sunulmuyor, olabilecekler tartışılıyor. Herkes kendi çözümünü kendisi üretecek. Aykırılığın saçmalık olmadığı, düzene farklı açıdan baklabileceği görülecek. Dünya ve Yaşam denen sis bulutunu yukardan izleme, içine gir ama kaybolma! Bilinçlen, sezgilerini bilişe dönüştür! Bilgelik hedeflemesen de boş verme!


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 537
En / Boy : 13,5 / 21
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 1.2018

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı