Atam Osmanlı
Atam Osmanlı

Atam Osmanlı (9786052394465)

0,00
Yayinevi : Genç Osman
Fiyat : ₺5,39

İlkokul çocuklarına Osmanlı’yı tanıtmak amacıyla hazırlanan bu kitabımızda rüyada olduğunu bilmeyen küçük Ahmet okuldan eve döner, ama annesi evde yoktur. Ahmet babaannesine doğru yol alır. Yol o gün ıssızdır. Gökten bir bulut iner ve Ahmet’le konuşur, arkadaş olur.
Bulut, Küçük Ahmet’e, babaannesine giderken yolda karşılaşacağı engellerden bahseder. Bu engelleri aşması için sırlara ihtiyacı olduğunu söyler.

Bu sırlar ise tarihte saklıdır. Bulut Ahmet’i içine alır ve Kayı Obası’na götürür. Turgut Alp tarafından yakalanan Küçük Ahmet, Ertuğrul Bey’e götürülür. Ertuğrul Gazi ile tanışan Ahmet hem atasını tanır, neler yaptığını öğrenir, hem de sırrı alır.

Diğer sır için Ahmet’in yolu Bilecik Kalesi’ndeki Osman Gazi’dir. Osman Gazi’ye kim olduğunu, neler yaptığını, neden savaştığını sorar ve onu tanır. Sonra Orhan Gazi, Murad Hüdavendigar, Yıldırım Bayezid ve diğer önemli Osmanlı sultanlarıdır.
Sonlarında Selanikte darbeyle indirilen 2.Abdülhamid’i sürgünde ziyaret eder. Son Sultan Vahdeddin ile en son Atatürk’ü ziyaret eden Ahmet bu sayede bu kişilerin resimleriyle hem kim olduğunu öğrenir hem de neler yaptıklarını anlar. Ziyaretler sonunda Küçük Ahmet geleceğe dönmüştür. Sıra babaannesine gitmekte…

“Atam Osmanlı” yazarın tabiriyle çocuklarımızın Alman, Fransız, İngiliz, Rus vb. gibi yabancı kahramanlardan etkilenmeden, severek ilgiyle gerçek ecdadını doğru tanımasını hedefleyen bir çocuk kitabıdır. Bu sebeple kahramanımız Türk karakteri olan Küçük Ahmet’tir.

“Atam Osmanlı” çocuklarımızı yabancı milletlerin yarattığı karakterlerden etkilemeden kutlu devletin kurucularını atalarını, tasvir edilen fotoğraflarıyla tanımaları için hazırlanmış bir kitaptır.

Bu kitapta uzaylı yaratıklar, gezegenler, örümcek adamlar, tilkiler yoktur. Bu kitapta atasını tanımak isteyen Küçük Ahmet, kuruluşun babası Ertuğrul Gazi, kuruluşun cengaveri Osman Gazi,  kuruluşun mimarı Orhan Gazi ve devletine emek verenler vardır.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 78
En / Boy : 13,5 / 19,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 4.2018

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı