Aşk Hicran ve İsyan
Aşk Hicran ve İsyan

Aşk Hicran ve İsyan (9786058313101)

0,00
Yayinevi : CHA Yayınevi
Fiyat : ₺8,15

Bu coğrafyada bütün ırmakların tarihi kanlıdır. Dicle, Fırat ve Munzur kadar Serhat boylarının Aras’ı da kızıl akmıştır bir zaman. Ve nehirler hiçbir zaman pasaport ve tel örgü tanımamıştır.

Romanları, denemeleri, kalem kavgası yazıları ve siyasetçiliğiyle tanıdığımız Mahmut Alınak bu defa modern bir destanla Aşk, Hicran ve İsyan’la çıkıyor okurun karşısına. Destan, çünkü eserde Karapét' é Xaço' nun gökleri sarsan yüz yıllık sesi var, Rüstemé Zal'ın dağlara çekilen ruhu ve Nâzım Hikmet'in Şeyh Bedrettin Destanı'nın çığlığı var.
Zürbe ile Royça’nın Yıkımların Ortasında Kalan Aşkları…

Zürbe; Serhat’ın Kürt delikanlısı. Royça; Zürbe ile aynı köyde büyüyen Ermeni kızı…Hayatın en umutlu kavşağında yıkımların ortasında kalıyor aşkları. Sonrası, sınırları aşmaya çalışan, hücrelere tıkılan, dikenli tellere takılan bir hicran yarasıdır sevdaları. Kars'ın Sukapı Mahallesi'nden bir Ermeni delikanlısı Karapété Xaço'nun, Türk Kızı Lâle'ye duyduğu imkânsız aşk… Ve Shakespeare' in Romeo ve Juliet' ine kader arkadaşı olan Hüseyin ile Telli'nin kan donduran maceraları… 

İhanetin Mahkumiyeti…

1918- Aşk, Hicran ve İsyan,  işgalci zorbaların eşiğinde irin yalayan bir ihanet simsarına, muhbir İrfan Dündar'a ithaf edilen şiirsel bir romandır. Alınak, ihaneti bütün söz sanatlarının gücünü aşacak şekilde mahkum ediyor ama direnenlerin göz kamaştıran güzelliğini de bir o kadar yüce kılıyor.

Tarihin basamaklarından ağır ağır çıkacaksınız bu destanda…

Birinci Dünya Savaşı bütün insanlığı günahlarına ortak edip bir defteri kapatacağı sırada başlıyor hikâye. Bolşevik Devrimi' nin önderi Lenin'in Rus işgalini sona erdiren tarihi açıklaması, Rus ordularının çekilmesinden sonra Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı'da patlak veren Kürt, Türk, Ermeni kanlı savaşı, bu ahmakça savaşta Digor Êzidilerinden Morof 'un da aralarında olduğu Ermeni ve Êzidilere Newala Xwîné de kurulan kanlı pusu, Mustafa Kemal ve İsmet İnönü'nün imzalarını taşıyan Şark Islahat Plânı'ndan sonra sürgün edilen Kürt ağa ve beylerinin Ankara'da Mustafa Kemal'le yaptıkları görüşme, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Ağrı- Zilan büyük Kürt katliamının failleri için çıkardığı özel "dokunulmazlık" kanunu, Ağrı Dağı isyancılarından Şeyh Zahir ve arkadaşlarının tarihin hafızasına kazılan direnişleri, baba hasretiyle yanıp tutuşan ilkokul öğrencisi Békes'in taşkın Aras Nehri'ne meydan okuyuşu ve yaşanmış daha birçok olay yer buluyor eserde.

Mahmut Alınak bu defa şiirin içinden bağırıyor, bir gün duyulacağı inancıyla.

Yazarın Kandıra 2 nolu F tipi Cezaevi'nde yazmaya başladığı ve dört yılda bitirdiği eserin geliri, sokağa çıkma yasağı nedeniyle sekiz ay önce evlerini terk edip çadırlarda yaşayan Şırnaklı ailelere verilecektir.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 152
En / Boy : 11 / 18
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 10.2016

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı