Android Proglamlama ve Uygulama Rehberi

Android Proglamlama ve Uygulama Rehberi (9786058352735)

0,00
Yayinevi : Level Kitap

Android eğitimi için hazırladığımız bu eser aşağıda verilen konular hakkında bilgi vermektedir.

Bölüm 1 – Geliştirme Ortamı ve Proje Yapısı
Geliştirme ortamı ve proje yapısı hakkında bilgi veren bu bölümde, Android Studio, Genymotion ve JDK kurulumu ve bir projenin yapısı hakkında temel bilgiler verilmiştir.
Bölüm 2 – Android Hakkında Genel Bilgiler
Android’in ne olduğu, temel uygulama bileşenleri, manifest dosyası, uygulama kaynakları, cihaz uyumluluğu ve sistem izinleri hakkında bilgilerin verildiği bir bölümdür.
Bölüm 3 – Intent Kavramı
Intent kavramı, kullanım amaçları, türleri, intent yapısındaki elemanlar, intent filter kavramı ve önemi, Pending Intent kavramı ve kullanım yerleriyle beraber Android ile gelen Implicit Intent kavramları hakkında bilgilerin ve uygulamaların olduğu bölümdür.

Bölüm 4 – Activity
Activity kavramının ne olduğu, Activity bileşenini başlatma, Activity yaşam döngüsü, Fragment, Loaders (Yükleyiciler), Task ve BackStack ile birlikte Overview Screen hakkında bilgilerin ve uygulamaların olduğu bölümdür.
Bölüm 5 – Service (Servis) Bileşeni
Servis kavramının ne olduğu, servislerle ilgili temel bilgiler, Started Service, Bound Service ve daha birçok konu hakkında bilgilerin ve uygulamaların olduğu bir bölümdür.
Bölüm 6 – User Interface (Kullanıcı Arayüzü)
UI kavramı, Layouts, Layouts çeşitleri, Adapter kavramı, Adapter çeşitleri, Giriş kontrolleri, Menüler ve daha birçok konu hakkında bilgilerin verildiği ve uygulamaların bulunduğu bölümdür.
Bölüm 7 – Fragment
Fragment kavramı, DialogFargment, ListFragment, PreferenceeFragment, Fragment yönetimi ve işlemleri, Activity ve Fragment iletişimi, Fragment’ler arası iletişim ve daha birçok konu hakkında bilgi ve uygulamaların olduğu bölümdür.
Bölüm 8 – Process ve Thread
Process ve process türleri, IPC (Süreçler Arası İletişim), IPC yolları, Thread kavramı, Multithreaded, Backgrounda Thread, AsyncTask, Looper, Message ve Handler hakkında bilgi ve uygulamaların olduğu bölümdür.
Bölüm 9 – Veri Kayıt Yöntemleri
Internal Storage, External Storage, SD karta erişim ve veri yazma, Verileri Cache klasöre kayıt etmek, SQLite veritabanı ve daha birçok konu hakkında bilgi ve uygulamaların olduğu bölümdür.
Bölüm 10 – Broadcast Receivers (Yayın Alıcılar)
Yayın alıcıların ne olduğu, BroadcastReceiver sınıfı, yayın alıcı kayıt yöntemleri, yaşam döngüsü ve sistem yayınları hakkında bilgi ve uygulamaların olduğu bölümdür.
Bölüm 11 – Notifications (Bildirimler)
Bildirim kavramı, bildirim oluşturma, bildirim silme, bildirim güncelleme, Heads-up ve Lock Screen bildirimleri hakkında bilgi ve uygulamaların olduğu bölümdür.
Bölüm 12 – Widget
Widget kavramı ve çeşitleri, temel bilgiler, widget oluşturma, AppWidgetProvider sınıfı ve metotları, widget yayınları, widget yapılandırma etkinliği, Koleksiyon widgetleri ve daha birçok konu hakkında bilgi ve uygulamaların olduğu bölümdür.
Bölüm 13 – Content Providers (İçerik Sağlayıcılar)
Content Providers kavramı, içerik sağlayıcılarına erişmek, Content URI, CRUD işlemleri, içerik sağlayıcılara erişme yolları, içerik sağlayıcı oluşturma, URI tasarımı, Contacts Provider, ve daha birçok konu hakkında bilgi ve uygulamaların olduğu bölümdür.
Bölüm 14 – Materyal Tasarımı
Stil ve tema tasarımı, CoordinatorLayout, AppBarLayout, CollapsingToolbarLayout, Toolbar, NestedScrollView, FloatingActionButton, RecyclerView, CardView, SwipeRefreshLayout, RippleEffect ve daha birçok konu hakkında bilgi ve tecrübelerin olduğu bölümdür.
Bölüm 15 – Network(Ağ) İşlemleri
HTTP, URLConnection, HttpURLConnection, XML, JSON, JSON Object, JSON Array, Bluetooth, BluetoothAdapter, Bluetooth izin ve işlemleri, NFC, NFC temel bilgi ve kavramlar, NdefMessage göndrme metotları, AndroidBeam ve NFC kontrolü, NFC intenleri, Volley Kütüphanesi, Volley ile sunucudan metin, resim ve JSON verileri almak, Volley ile sunucuya metin ve resim göndermek, Volley istekleri, XML erişimi ve daha birçok hakkında bilgi ve uygulamaların olduğu bölümdür.

Bölüm 16 – Location (Konum)
Play Service yüklemek, API Key almak, LatLng oluşturmak, Marker oluşturmak, Map izinleri ve daha birçok konu hakkında bilgi veren bölümdür.
Bölüm 17 – Android N ve Yeni Özellikler
Android N ile gelen, Multi-window, SurfaceView, Vulkan API, Tile API, Numara engelleme, Kapsamlı dizin erişimi, Doze, Data Saver hakkında kısa bilgilerin olduğu bölümdür.

Kitaptaki konuların ana başlıkları:

Android Studio
Androıd Hakkında Genel Bilgiler
Intent Kavramı
Activity
Service (Servis) Bileşeni
User Interface (Kullanıcı Arayüzü)
Fragment
Process Ve Thread
Veri Kayıt Yöntemleri
Broadcast Receivers (Yayın Alıcılar)
Notifications (Bildirimler)
Widget
Content Providers (İçerik Sağlayıcıları)
Materyal Tasarımı
Network (Ağ) İşlemleri
Location (Konum)
Android N ve Yeni Özellikler


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 1166
En / Boy : 16,5 / 23,5
Kağıt Cinsi : 1. Hamur
Basım Tarihi : 12.2016

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı