Amerika’da Hıristiyan Köktendinciliği
Amerika’da Hıristiyan Köktendinciliği

Amerika’da Hıristiyan Köktendinciliği (9789944109927)

0,00

Bu kitapta Amerikan dinerkinin siyasal güç yelpazesi içindeki yerinin, terörle savaşını ya da herhangi bir sözde nedenle yayılma stratejisinin desteğinin ve İncil'in sahnesi olan Orta Doğu'da egemenlik siyasetinin vurucu gücü ABD silahlı kuvvetleriyle işbirliğinin ana öğeleri örnekler ve kanıtlarla sunmak istiyorum.

Bilinmesi gereken bir gerçek şu ki, Hıristiyan dini, giderek onun belirli biçimde yorumu ve uygulanması, Amerikan ruhunda ta başından bu yana ağır basmıştır. Amerikalı bir yazar bu ulusun 'soy ağacında Hıristiyan Tanrısı'nın olduğunu yazıyor. O denli ki, Amerikalıların yorum süzgecinden geçen Hıristiyanlık anlayışının soyağacına kazındığı gerçeğini kitabının başlığı yapmaktan geri kalmadı.

Önümüzdeki kanıtlar Hıristiyan köktendinciliğinin ve onunla bağlantılı kiliseler ağının, mezhepler ve ortak yarara hizmet veren tanıtım ve yaymaca kuruluşlarının farklı dinler arasındaki gerçek bir karşılıklı anlayışı engelledikten başka, insanlığa ve barışa yaşamsal bir tehlike oluşturduğunu da gösteriyor."


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 114
En / Boy : 13,5 / 19,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 10.2010

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı