7 Günah
7 Günah

7 Günah (9789750842320)

0,00
Marka : Cemal Erez

Yapı Kredi Kültür Sanat, 16 Mayıs -  13 Haziran 2018 tarihleri arasında ressam Cemal Erez’in “Yedi Günah” - “Bir Bürokratın 24 Saati” adlı iki bölümden oluşan sergisine ev sahipliği yapıyor. “Yedi Günah” insanın mülki­yet etrafında kurulmuş olan tarihsel durumunun izini sürerken; “Bir Bürokratın 24 Saati” ise bir bürokratın, yani devlet kurumunda çalışan üst düzey bir yöneticinin 24 saatini irdeliyor.

Ressam Cemal Erez’in işlediği “Burjuvalar” serisinin bu yeni durağında, insanlığın burjuva halleri “Yedi Günah” başlığı ile konu ediliyor. Aslen din kökenli olan bu kavram, sanatçı tarafından bütün tanrısal bağla­rından ayrıştırılarak, toplumsal bir olgunun incelenmesi için kavramsal çerçeve olarak kullanılıyor. İnsanın mülki­yet etrafında kurulmuş olan tarihsel durumunun izini sür­mek için; şehvet, cimrilik, tembellik, oburluk, kıskançlık, kibir ve öfke halleri “Yedi Günah” olarak merkeze yerleş­tiriliyor.

Serginin diğer bölümü “Bir Bürokratın 24 Saati”ise Cemal Erez’in 2002 – 2010 yıllarında, Paris-İstanbul arası yolculukları süresince eskizler halinde tasarladığı ve ardından İstanbul’daki atölyesinde üç yıllık bir çalışmayla ürettiği işlerden oluşuyor.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 148
En / Boy : 23 / 29
Kağıt Cinsi : Kuşe
Basım Tarihi : 5.2018

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı