2018 Diyabet Ajandası

2018 Diyabet Ajandası (9786053353683)

0,00

Değerli okurlarımız, diyabetliler ve diyabetli yakınları,

Diyabet kan şekeri yüksekliği ile seyreden ve hemen tüm organlarda çeşitli seviyelerde harabiyet yaratan kronik bir hastalıktır. Sıklığı hemen tüm toplumlarda artmakla birlikte bizim toplumumuzda bu artış çok daha belirgin durmaktadır. Yaşam tarzımızdaki yanlışlıklar bu hızı belirlemektedir. Hastaların tanı anından itibaren eğitilmeye başlamaları, yakınlarıyla birlikte bilgilenmeleri çok önemlidir. Hastalara sık sık bilgi tazelemesi yapılsa bile muayene ve eğitim saatleri yeterli olmamaktadır. İnternet ortamı birçok zararlı ve yanlış bilgiyi içermektedir. Hastalar bu konuda doğru ayırımı her zaman yapamamaktadırlar.

Bu amaçla geçen yıl hazırladığım “2017 Diyabet Ajandası” uzun yıllar diyabeti olup hala yanlış bilgilerle yollarına devam etmeye çalışan diyabetliler, beslenme uzmanları, diyabet eğitim hemşireleri ve hekimler tarafından büyük ilgi gördü. Renkli kalemlerle çizilmiş, ayıraçlarla işaretlenmiş kısacası kullanılmış kitaplarla gelen diyabetlileri memnuniyetle takip ettim. Hekim arkadaşlarımdan da çok olumlu yorumlar aldım. Hasta muayenem sırasında vurguladığım önemli bilgilerin derli toplu, bir yıla yayılmış ajanda havasında ve her gün okunacak taze ve güncel bilgilerle donanmış olması, anlama ve öğrenmeyi de kolaylaştırdı. Baştan sona bir kitabı okumak istemeyen okurlar için gün gün aktarılan bilgi, hatırlatma, öneri, uyarı, aralarda yemek tarifleri, sağlıklı atıştırmalık alternatifleri, videolar çok beğenildi.

Hedefim farklı bir bilgilenme yoluyla parçadan bütüne ulaşmaktı. 2017 Diyabet Ajandası bu konuda çok başarılı oldu.

Hastalarımın ve arkadaşlarımın önerilerileriyle, yeni ek bilgilerle ve yeni tariflerle ajanda zenginleşti. 2018 yılı için hazır artık.

Yararlı olması dileğiyle mutlu, keyifli ve daha sağlıklı bir 2018 yılı geçirmenizi dilerim.

Prof. Dr. Betül Uğur Altun


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : Ankara
Sayfa Sayısı : 392
En / Boy : 16.5 / 24.5
Kağıt Cinsi : 1. Hamur
Basım Tarihi : 1.2018

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı