Tarihe Yön Veren Büyük Komutanlar
Tarihe Yön Veren Büyük Komutanlar

Tarihe Yön Veren Büyük Komutanlar (9786050203073)

0,00
Fiyat : ₺24,60

İskender, Hannibal ve Sezar antikçağın en büyük komutanlarıydı. Makendon Kralı İskender MÖ 4. yüzyılda Persleri yenerek Anadolu’dan Hindistan’a dek uzanan uçsuz bucaksız bir imparatorluk kurdu. Kartaca Generali Hannibal, MÖ 3. yüzyılda, Akdeniz’in en çevik gücü olan Romalıların yüreklerine dehşet salarak İtalya’yı istila etti. Roma Generali Sezar MÖ 1. yüzyılda Galyalıları dize getirdikten sonra Roma’da bir içsavaş başlattı, cumhuriyete son verip imparatorluk devrini açtı.
Her biri askeri birer dehaydı; İskender meydan savaşlarının, Hannibal pusuların, Sezar kuşatmaların üstadıydı. Her biri neredeyse hiç yenilgi tatmaksızın art arda sayısız savaş kazandı. Fakat İskender’in yaşamı 33 yaşında seks, şiddet ve işret âlemleriyle noktalandı. Hannibal’in Roma’ya son darbeyi indirmekte sürekli tereddüt etmesi, sonunda Kartaca’nın yıkımına ve kendi hayatına mal oldu. Sezar’ın diktatörlük hırsı ve hayatı bir grup senatörün bıçak darbeleriyle son buldu.
Zaferleri tarihe yön verdi, hırsları enginlere sığmadı. En büyük olmak uğruna, gözlerini kırpmadan yüzbinleri ölüme gönderdiler.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 384
En / Boy : 13,5 / 21
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : .

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı