Arka Kapak Yazısı

Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla ilgili yalanlar ve gerçekler Son Padişah Vahdettin’in Kurtuluş Savaşı karşıtlığının belgeleri Kurtuluş Savaşı’nın iç cephesi Atatürk’ün, Kurtuluş Savaşı stratejisi Türkiye’nin bağımsızlık ve aydınlanma mücadelesinde Tıbbiyeli ruhu 1. ve 2. İnönü Muharebelerinin önemi Sakarya Meydan Muharebesi ve Büyük Taarruz ile bu muharebelerdeki “Atatürk etkisi” Sevr Antlaşması, Mudanya Ateşkes Antlaşması, Lozan Barış Antlaşması ve Montrö Boğazlar Sözleşmesi hakkındaki yalanlar ve gerçekler Atatürk’ün vizyonu laik Cumhuriyet ve Türkiye’de akıl çağının başlaması Tarikatların kapatılması Cumhuriyet’in tarım devrimi kapsamında buğday ve zeytin politikası Cumhuriyet’in kültür devrimi kapsamında Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nin kuruluşu Atatürk’ün aydınlanma kurumu Halkevleri Cumhuriyet’in Türk dilini kurtarma çabası ve Atatürk’ün “Geometri” kitabı Cumhuriyet’in sağlık devrimi ve Dr. Refik Saydam gerçeği Nutuk’un tarihsel değeri Atatürk’ün onurlu dış politikası kapsamında Türkiye’nin Milletler Cemiyeti’ne girişi Cumhuriyet’in sanayi devrimi kapsamında kurulan uçak fabrikaları ve Danimarka’ya satılan Türk uçağının gerçek öyküsü Cumhuriyet’in kalesi fabrikalar ve Son Kale Bursa Merinos Fabrikası’nın açılması Demografinin önemi Atatürk’ün Barış Projesi Atatürk’ün Hatay’ı kurtarmak için attığı son adımın öyküsü Uğur Mumcu’nun bugünleri gören, yarınlara ışık tutan açıklamaları…

Türkiye Cumhuriyeti ikinci yüzyılına girerken, kurtuluştan ve kuruluştan ders ve ilham almak; kurtuluşun ve kuruluşun başmimarı Mustafa Kemal Atatürk’ün düşünce yapısını, hareket yöntemini iyi bilmek ve Cumhuriyetimizin “akıl”, “bilim” temelli kuruluş felsefesini doğru anlamak yaşamsal bir zorunluluktur.

Kitap Adı: Kurtuluştan Kuruluşa Cumhuriyet
Kitap Yazar Adı: Sinan Meydan
Yayın Direktörü: Mehmet Bozkurt
Editör: Gökçe Şenoğlu
Kapak Tasarım: Şenol Alanbay
Sayfa Tasarım: Şenol Alanbay
Sayfa Sayısı: 344
Ebat: 13,7x23
Tür: Araştırma İnceleme
Kağıt / İç Baskı :III. Hamur Enzo, 52 gr.
Cilt / Kapak: Amerikan Bristol 230 gr.
ISBN / Barkod: 9789751044914

₺153,72

Yakın Tarih İçin Anahtar, Atatürk’ün önderliğindeki Cumhuriyet Devriminin kapısını açıyor. O kapıyı açtığınızda; saltanatın kaldırılmasından 3 Mart Devrim Kanunlarına, laiklikten siyasette din istismarına, 20. yüzyılda Cumhuriyetin akıl-bilim eksenli aydınlanmasından 21. yüzyılda yağmur duasına ve türbelerin kutsanmasına, Osmanlı’nın Darülfünunundan Cumhuriyetin üniversitesine, Cumhuriyetin tamir ettirdiği Ağa Camisi’nden Mimar Sinan Türbesi’ne, harf devriminden mezar taşı okuma kulübüne, dünyadaki kadın hakları mücadelesinden Atatürk’ün kadın devrimine, İslam öncesinden Cumhuriyete Türk müzik tarihine, 1921 ruhundan (!) Andımız’a ve ulus devlete, dünya anayasalarındaki değiştirilemez maddelerden anayasamızdaki değiştirilemez maddelere, demografi ve devlet ilişkisinden Lozan’daki demografi savaşına, ülke kaynaklarını yabancılara teslim eden Abdülhamit modelinden ülke kaynaklarına sahip çıkan Atatürk modeline, Atatürk’ün çözüm önerilerinden ekonomik kurtuluş savaşına, Cumhuriyetin yüzen sergisinden Köy Enstitüleri deneyine, Cumhuriyetin sıtma savaşından Çin’e aşı göndermesine, Cumhuriyetin çay üretiminden kâğıt fabrikalarına, yok edilen Cumhuriyet değeri Sümerbank’tan yok edilen THK’ya, Lozan’dan Montrö’ye bağımsızlık mücadelesine, Afganistan’daki Atatürk etkisinden Taliban karanlığına, Cumhuriyetin anlamından Atatürk’e sahip çıkmanın anlamına ve Atatürk düşmanlığından yaşayan Atatürk’e kadar pek çok tarihi gerçekle karşılaşacaksınız. Yakın tarihten önemli dersler çıkaracaksınız. Türkiye’nin bugünkü durumunu çok daha iyi anlayacaksınız

 

Kitap Yazar Adı Sinan Meydan

Yayın Direktörü Mehmet Bozkurt

Editör Gökçe Şenoğlu Kapak

Tasarım Şenol Alanbay

Sayfa Tasarım Şenol Alanbay

Sayfa Sayısı 344 Ebat 13,7 x 23

Tür Araştırma - İnceleme

Kağıt / İç Baskı III. Hamur Enzo, 52 gr.

Cilt / Kapak Amerikan Bristol 230 gr.

₺147,84
“ATATÜRK VE DİN” KONUSUNDAKİ EN KAPSAMLI ÇALIŞMA Atatürk, Modernizm ve Din, bir taraftan Atatürk ve din konusundaki temel gerçekleri, diğer taraftan Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Türk modernleşmesini ve bu süreçte din ve devlet ilişkilerini gözler önüne seren bilimsel bir çalışmadır. Atatürk ailesinden ve çevresinden nasıl bir din kültürü almıştır? Atatürk’ün dini bilgilerinin bilinmeyen kaynakları nelerdir? Atatürk din konusunda Yeni Osmanlılar, Jön Türkler ve İttihatçılardan nasıl etkilenmiştir? Atatürk’ün Alevilik, Mevlevilik ve Bektaşilikle nasıl bir ilişkisi vardır? Atatürk’ün materyalizm, pozitivizm, sosyalizm ve Darvinizm’le ilişkisi nedir? Atatürk’ün –bazıları ilk kez yayımlanan– din ve İslam eleştirileri nelerdir? Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı yıllarındaki “İslami Meşruiyet Politikası”nın bilinmeyenleri nelerdir? Atatürk modernleşmesi ile Osmanlı Batılılaşması arasında nasıl bir ilişki vardır? Atatürk’ün dinde Türkçeleştirme hareketinin nedenleri nelerdir? Atatürk’ün dinlere bakışı nasıldır? Atatürk’ün Kur’an’a bakışı nasıldır? Atatürk’ün dört halifeye, Muaviye’ye, Hz. Muhammed’e ve halifeliğe bakışı nasıldır? Atatürk’ün “ilk din”, “namaz”, “cami” konularındaki bilinmeyen araştırmaları nelerdir? Atatürk’ün laiklik anlayışının temel özellikleri nelerdir? Atatürk’ün tarih ve dil çalışmalarının temel özellikleri nelerdir? Atatürk’ün Osmanlı’ya bakışı nasıldır? Atatürk’e yönelik “din düşmanı” suçlamalarının temel kaynakları durumundaki Rıza Nur, Said-i Nursi ve Kâzım Karabekir’in iddiaları ve gerçekler nelerdir?
Kitap Adı Atatürk Modernizm ve Din
Kitap Yazar Adı Sinan Meydan
Editör Burcu Bilir Agalar – Mehmet
Bozkurt
Kapak Tasarım Gökçen Yanlı
Sayfa Tasarım Derya Balcı – Şenol Alanbay
Sayfa Sayısı 1016
Dağıtım Tarihi 8.04.2020
Ebat 16,3 x 23,4
Kağıt / İç Baskı lll.Hm. Enzo 55 gr.
Cilt / Kapak American Bristol 230 gr.

 
₺477,12

ARKA KAPAK YAZISI

İnsanın güvenebileceği en sağlam pusula özgür akıldır. Kant’ın ifadesiyle, “aklını kullanma cesaretini gösteren” aydınlanmış insan kendi yolunu bulur.

Bugün Türkiye’de yakın tarih hiç olmadığı kadar çarpıtılmakta ve bu çarpık tarih üzerinden yeni bir geçmiş ve gelecek kurgulanmak istenmektedir. Böyle bir ortamda, yakın tarih konusunda yeterli bilgi birikime sahip olmayan insanların, özellikle genç kuşakların yolunu kaybetmesi hiç de zayıf bir olasılık değildir. İşte “Yakın Tarih İçin Pusula”, belgelere dayalı gerçek tarihi gözler önüne sererek yakın tarihte kaybolmanızı engellemek; yalan, yanlış ve çarpıtma bombardımanı arasında güvenle yolunuzu bulmanıza yardım etmek için yazılmıştır.

ÖZGEÇMİŞ

Sinan Meydan

1975 yılında Artvin’de doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Artvin Şavşat’ta, yükseköğrenimini İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih bölü-münde tamamladı. Cumhuriyet tarihi ve Atatürk merkezli çalışmalarına devam etmektedir. Sözcü gazetesinde yazmaktadır.

Yayımlanmış eserleri şunlardır:

Atatürk, Modernizm ve Din, "Bir Ömrün Öteki Hikayesi"

Sarı Paşam, "Mustafa Kemal, İttihatçılar, II. Abdülhamit"

Son Truvalılar, "Truva'nın Kayıp Kökleri"

Atatürk ve Kayıp Kıta Mu (2 cilt)

Atatürk'ü Doğru Anlamamk İçin Nutuk'un Deşifresi

Atatürk ve Türklerin Saklı Tarihi, "Türk Tarih Tezi'nden Türk İslam Sentezine"

Sarı Lacivert Kurtuluş, "Kurtuluş Savaşı'nda Fenerbahçe ve Atatürk"

Parola Nuh, " Atatürk'ün Gizli Kurtuluş Planları"

Cumhuriyet Tarihi Yalanları (2 cilt)

Akl-ı Kemal, "Atatürk'ün Akıllı Projeleri", (5 cilt)

R.Tayyip Erdoğan'ın Tarih Tezlerine EL-CEVAP

VAİZ, "Öteki Mehmed Akif"

PANZEHİR, "Gerçeğe Çağrı"

1923, "Kuruluş Ayarlarına Dönmek"

 Yüzyılın Kitabı, Yüzyılın Lideri

Atatürk Etkisi, "İflas, İşgal, Direniş, Kurtuluş"

Hafıza, "Yakın Tarihin Kitabı"



 

Kitap Adı

Pusula

Kitap Yazar Adı

Sinan Meydan

Editör

Mehmet Bozkurt

Kapak Tasarım

Berkcan Okar

Kapak Uygulama

Doğukan Alyaz

Sayfa Tasarım

Şenol Alanbay

Ön Sipariş Tarihi

26.02.2021

Dağıtım Tarihi

03.03.2021

Sayfa Sayısı

376

Ebat

13,7 x 23

Kağıt / İç Baskı

lll.Hm. 52 gr.

Cilt / Kapak

Amerikan Bristol 230 gr.

ISBN / Barkod

9789751041777

 

₺158,76

ARKA KAPAK YAZISI

Atatürk’ün Akıllı Projeleri

O NASIL YAPTI ÖTEKİLER NASIL YIKTI?

“Devrim ve Karşı Devrim”

Cumhuriyet mucizesini yaratan “Atatürk’ün Akıllı Projeleri” şunlardır:

  DİNDE ÖZE DÖNÜŞ PROJESİ

  TARİH VE DİL TEZLERİ PROJESİ

  YÜZEN FUAR PROJESİ “Karadeniz: Seyr-i Türkiye”

  MUSİKİ VE SANAT PROJESİ

  ÇAĞDAŞ ÜNİVERSİTE PROJESİ “Modern Eğitim”

  MODERN ANKARA PROJESİ

  SAĞLIK PROJESİ

  İNSANLIK PROJESİ

“Akl-ı Kemal... Sinan Meydan’ın, Atatürk’ün akıllı projelerini anlattığı beş ciltlik şaheseri... 

Sinan Meydan’ın kitaplarını hediye olarak alın, evlatlarınızın başucuna koyun, onlarla büyüsünler.

          

Yılmaz Özdil

“Atatürk ile ilgili şimdiye kadar on binin üzerinde kitap yayımlanmıştır. Ne var ki siyasal akıl açısından Atatürk’ü ele alan ve değerlendirerek bugünün Cumhuriyet kuşaklarına aktaran bir kitap yayımlanmamıştır. İşte Sinan Meydan böylesine bir boşluğu doldururken, önemli bir bilimsel çalışmayı Türk kütüphanelerine kazandırmıştır.”

Prof. Dr. Anıl Çeçen

₺281,40

İnsan Unutur Tarih Hatırlatır

Bugün bize Atatürk’ü ve ‘’yakın tarihi’’ 

unutturmak isteyenler, ‘’ulus bilincimizi’’ oluşturan 

‘’milli hafızamızı’’ silmek istiyorlar.

‘’Siyasal hafızamızı’’ kurgusal bir tarihle 

yeniden biçimlendirmeye çalışıyorlar.

 İşte bu kitabı, unutturulmak istenen 

‘’yakın tarihimizi’’ hatırlatarak ‘’milli hafızamızı’’

 tazelemek için yazdım.

Hafızanı silip yeniden 

biçimlendirmelerine izin verme!

Unutma, hatırla!

₺180,60

Son 150 yıllık Türkiye tarihini “iflas, işgal, direniş, kurtuluş” sözcükleriyle özetlemek mümkündür. 

İşte “Atatürk Etkisi”, iflasa ve işgale karşı direnişi ve kurtuluşu yaratan etkidir.  

Türkiye’yi emperyalist işgalden, saray/sultan baskısından ve geri kalmışlıktan kurtaran etkidir “Atatürk Etkisi”.

Türkiye tarihinin son 400 yılında, Türk milletinin hayatında “Atatürk Etkisi” kadar derin izler bırakan, “Atatürk Etkisi” kadar “kurtarıcı” bir “etki” daha yoktur: 

Ne II. Abdülhamit ne Enver Paşa ne Adnan Menderes ne de başka biri Türk milletinin hayatında “Atatürk Etkisi”yle kıyaslanabilecek kadar güçlü bir etki yaratabilmiştir.

 

Sayfa Sayısı      : 384

Ebat                   : 13.7x23

Kağıt/İç Baskı    : III. Hm Enzo 55 gr.

Cilt/Kapak          : Amerikan Bristol 230 gr.

Kapak Tasarımı  : Fahrettin Engin Erdoğan

 

₺210,00
Sinan Meydan - Yüzyılın Kitabı
 
Osmanlı’nın 1880’lerdeki, Cumhuriyet’in 1950’lerdeki “bağımlılığını” bilmeden, Atatürk’ün “tam bağımsızlık” mücadelesi kavranamaz. 1876 ve 1924 anayasalarını bilmeden bugünkü Başkanlık Anayasası’nın Türkiye’yi nereye götüreceği kestirilemez. Osmanlı’da dinsel hukuku, Mecelle’yi ve 1917 Aile Kanunnamesi’ni bilmeden bugünkü “müftülük nikâhı”nın amacı bilinemez. I. Dünya Savaşı’nı, İzmir’in işgalini, Atatürk’ün Anadolu’ya geçişini, Amasya Genelgesi’ni, Sivas Kongresi’ni, TBMM’nin açılmasını, Sakarya Savaşı’nı, Büyük Taarruz’u, Anadolu’daki Yunan zulmünü, İzmir’in ve İstanbul’un kurtuluşunu bilmeden; Vahdettin’i, Damat Ferit’i, Rıfat Börekçi’yi, Abdurrahman Kâmil Efendi’yi tanımadan Milli Mücadele anlaşılamaz. Said-i Nursi’yi tanımadan FETÖ anlaşılamaz.  Misuri Zırhlısı’nı, Kore Savaşı’nı, NATO’ya üyeliği, 6. Filo’yu, Kanlı Pazar’ı bilmeden Türkiye’de “Amerikancılık” bilinemez. Lozan’ın önemini kavramak için sadece Lozan’ı bilmek yetmez, önce Sevr’i bilmek gerekir; o da yetmez, 1950’lerde ABD ile imzalanan ikili antlaşmaları bilmek gerekir. Atatürk’ün önemini kavramak için sadece Atatürk’ü tanımak yetmez, Atatürk’ten önceki ve sonraki asker-sivil liderleri; II. Abdülhamit’i, Enver Paşa’yı, Vahdettin’i, İsmet İnönü’yü, Adnan Menderes’i de az çok tanımak gerekir. Atatürk’ü tanımak için Anatürk’ü, Zübeyde Hanım’ı tanımak gerekir.
İşte “Yüzyılın Kitabı ”nda bunlar ve daha fazlası var. 
“Yüzyılın Kitabı ”, bugün yaşadığımız güncel olayların, 1860’lardan 1960’lara uzanan tarihsel arka planlarını anlatıyor, böylece tarihle bugüne ışık tutuyor.
“Yüzyılın Kitabı ”nı okuyunca karşınıza “Yüzyılın Lideri ”, yani Atatürk çıkıyor. 
 
Sayfa Sayısı      399
Ebat:         13.7x23
Kağıt / İçBaskı: III.Hm Enzo 55gr.
Cilt / Kapak:           Amerikan/  Amerikan Bristol    
ISBN / Barkod:          9789751038616
 
₺231,00

Türkiye Nasıl Kurtuldu, Nasıl Batırıldı, Yeniden Nasıl Kurtulur?

Kurucu Aklı Anlamak ve Kuruluş Ayarlarına Dönmek

“Kuruluş Ayarlarına Dönmek”, kurucu tecrübeden, Atatürk’ün bağımsızlık ve uygarlık savaşından ilham alarak geleceğe dönmektir.Türkiye Cumhuriyeti’nde “kuruluş ayarlarına dönüşü” zorunlu kılacak şey, temel kurucu ayarların bozulmasıdır:

1. Eğer ülke yeniden tam bağımsızlığını kaybetmişse,

2. Eğer millet, egemenliğini yeniden birilerine kaptırmışsa,

3. Eğer aklın, bilimin ve çağdaş uygarlığın yerini yeniden hurafeler, boş inançlar ve bağnazlık almışsa,

4. Eğer “Yurtta barış dünyada barış” idealinden vazgeçilmişse, kuruluş ayarları bozulmuş demektir.

Maalesef Atatürk’ün ölümünden sonra bu dört temel kurucu ayar bozulmaya başlamış, bozulma 65-70 yıl devam etmiştir. Son 15 yılda ise bozulma tamamlanmıştır. Çok daha önemlisi, bugün karşıdevrim, Türkiye Cumhuriyeti’ni bambaşka bir yapıya dönüştürmek için kendi kuruluş ayarlarını yapmaktadır.

“Yalnızca ufku görmek yetmez, ufkun ötesini de görmek gerekir,” diyen Atatürk, ufkun ötesini görerek, gelecekte bir gün “kuruluş ayarlarına dönmek” gerekebileceğini düşünmüştü. Gelecekte Türkiye Cumhuriyeti’ni, ne zaman, nasıl ve kimin kuruluş ayarlarına döndürmesi gerekeceğini ise, 1927’de söylediği Nutuk’un sonundaki “Gençliğe Hitabe”de açıkça dile getirmişti. Bu anlamda “Gençliğe Hitabe”, kuruluş ayarlarına dönüş şifresidir.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 576
En / Boy : 14 / 21
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 1.2017
₺231,84

Sarı Paşam, yirminci yüzyılın en büyük lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün çocukluğuna, gençliğine, psikolojik ve düşünsel köklerine yapılan derin ve büyülü bir yolculuğun gerçek hikâyesidir. 1800’lü yılların sonudur... Osmanlı İmparatorluğu, emperyalist bir kuşatmayla çevrilmiştir. İstanbul’da Sultan II. Abdülhamit nefes aldırmayan bir istibdat düzeniyle tüm dizginleri ele geçirmeye çalışmaktadır. Selanik’te vatansever, özgürlükçü subaylar gizli bir cemiyet kurmuş, ihtilal hazırlığı yapmaktadırlar. Jön Türkler Avrupa’da çalışmalarını sürdürmekte, İttihatçı fedailer içeride kan dökmeye devam etmektedirler. Mustafa Kemal, bir taraftan geleceğini hazırlarken diğer taraftan vatan ve hürriyet mücadelesi vermekte, bazen de aşk acısıyla yanmaktadır. Bu kitap sizi geçmişte bir yolculuğa çıkaracak: Önce Mustafa Kemal’i tanıyacaksınız bu yolculukta; hiç bilinmeyen özelliklerini öğreneceksiniz; gerçekleşecek çocukluk düşlerine tanık olacaksınız. Onunla Manastır, Selanik, Şam ve İstanbul arasında gidip geleceksiniz. Sonra, Jön Türklerle ve İttihatçılarla tanışacaksınız: Enver, Talat ve Mithat Şükrü’yle Selanik’in arka sokaklarında bir evde yapılan vatan ve hürriyet konulu gizli toplantılara kulak misafiri olacaksınız. Teğmen Atıf ve Yakup Cemil’le silahların gölgesinde çatışmaya girecek, icabında "yarıp çıkacaksınız!" Ve sonra Sultan II. Abdülhamit’i tanıyacaksınız; Padişah’ın gizli dünyasının kapılarını ardına kadar aralayacak; duygularını, düşüncelerini, kaygılarını, korkularını, doğrularını ve yanlışlarını öğreneceksiniz. Yıldız Sarayı’nın büyük salonunda Padişah’la diz dize oturup konuşacaksınız!


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 462
En / Boy : 13,5 / 21,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 5.2017
₺186,48

Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığına panzehir

“Yalanlardan arındırılmış Atatürk ve Cumhuriyet gerçeği”

“Bir zamanlar gelir, beni unutmak veya unutturmak isteyen gayretler belirebilir. Fikirlerimi inkar edenler ve beni lanetleyenler çıkabilir. Hatta bunlar benim yakın bildiğim ve inandıklarım arasından bile olabilir. Fakat ektiğimiz tohumlar o kadar özlü ve kuvvetlidir ki bu fikirler Hint’ten, Mısır’dan döner dolaşır, gene gelir feyizli neticeleri kalpleri doldurur.”

- Mustafa Kemal Atatürk, 1937

İşte Panzehir’de Atatürk’ün fikirlerini inkar edenlerin, onu unutturmak isteyenlerin, onu lanetleyenlerin yalanlarına, çarpıtmalarına ve iftiralarına tamamen belgelere dayalı olarak bilimsel cevaplar verilmiştir.

“Atatürk düşmanı, yobaz-liboş takımının yalanlarına tarihçi-yazar Sinan Meydan, tokat gibi cevaplar veriyor.”

- Uğur Dündar,  Sözcü 3 Haziran 2015


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 568
En / Boy : 13,7 / 21,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 10.2017
₺216,72

Mehmed Akif ile Yüzleşmek Uydurulmuş Mehmed Akif'e Karşı Gerçek Mehmed Akif Mehmed Akif'i araştırdıkça onunla ilgili üstü örtülmüş, anlatılmamış veya çarpıtılmış pek çok başka gerçekle karşılaştım. Araştırmalarım sonunda gördüğüm -yıllarca belli çevrelerin tekelinde kalıp olabildiğince sömürülmüş o bildiğimiz Mehmed Akif'e pek benzemeyen ve bugüne kadar pek anlatılmamış öteki Mehmed Akif'ti…

Bu kitabı Mehmed Akif'i övmek veya yermek için değil, uydurulmuş Mehmed Akif'e karşı gerçek Mehmed Akif'i göstermek için yazdım. Ayrıca Akif üzerinden Doğu, Batı, İslam, Osmanlı, Türk Bağımsızlık ve Aydınlanma Savaşı ile Atatürk üzerine bir kere daha düşündürmeyi amaçladım…

"Allahım ne muazzam zaferdi o! (Büyük Taarruz). Ortalık herc-ü merç oldu. Beş altı saat içinde bir başka dünya doğdu… ve biz mest olduk!"  "Artık benim ne düşünecek, ne yazacak, hatta ne yaşayacak takatim kalmıştı… Bizim dilimiz tutulmuştu. Ordu bizzat yazıyordu. "

- M. Akif Ersoy

1936 tarihli son röportajından…


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 296
En / Boy : 14 / 20
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 3.2015
₺132,72

O Nasıl Yaptı Ötekiler Nasıl Yıktı?

“Devrim ve Karşı Devrim” dünyaya parmak ısırtan Cumhuriyet mucizesi akıllı projelerin, akıllı projeler ise Akl-ı Kemal’in (Atatürk’ün aklının) bir ürünüdür. Akl-ı Kemal’in 5. cildinde yer alan “Atatürk’ün Akıllı Projeleri” şunlardır:

• Yüzen Fuar Projesi: (Karadeniz: Seyr-i Türkiye): 1926’da Karadeniz Vapuru’nun yeni Türkiye’yi tanıtan bir yüzen fuara/sergiye dönüştürülüp 12 Avrupa ülkesinin 16 limanına yaptığı yolculuğun öyküsü... Tarihimizin en büyük tanıtım/reklam çalışması... Emperyalizme ve oryantalizme farklı bir karşı çıkış... Atatürk’ün yüzen fuarının dünyaya örnek olması...

• Musiki ve Sanat Projesi: Türkiye’de gecikmiş Rönesans, Atatürk’ün sanata verdiği önem, Türk Müzik Devrimi’nin ayrıntıları, Cumhuriyet’in Türk Halk Müziği’ne katkıları, ilk Türk operası Özsoy’un öyküsü, Cumhuriyet’in resim sergileri ve gezici ressamları, Atatürk heykellerinin sırrı, Türk büyüklerinin heykelleri projesi, ilk Türk dramaturg lider Atatürk’ün düzelttiği operalar, Cumhuriyet tiyatrosu, gezici tiyatrolar, fabrika tiyatroları, Cumhuriyet sineması, Atatürk’ün film senaryosu, Cumhuriyet edebiyatı, Atatürk’ün manzum eserleri, Millet Mekteplerinin, Gezici Dersanelerin, Seyyar Muallimlerin, Halkevlerinin, Köy Enstitülerinin, Halk Hatiplerinin sanatı, kültürü Anadolu’ya yayması...

• Çağdaş Üniversite Projesi: Atatürk’ün eğitim ve kültür ordusu, Misak-ı Maarif, Atatürk’ün Eğitim Devrimi, Tarım Enstitüleri, Ankara’nın yüksekokullar merkezi yapılması, Doğu’da üniversite projeleri, Üniversite Reformu, Malche’nin Raporu, Atatürk’ün, Malche’nin Raporu’ndan aldığı notlar, Hitler baskısından kaçan Yahudi kökenli Alman profesörlerin görevlendirilmesi, 1930’ların Türkiyesi’nden yükselen bilim, kültür...

• Modern Ankara Projesi: Mübarek Anadolu’nun modern küçük evleri, Anadolu’nun ortasında modern bir kent yaratmak, Jansen Planı ve Atatürk, Ankara’nın imarından Türkiye’nin imarına: Tunceli Spor ve Eğlence Merkezi Projesi...

• Sağlık Projesi: Türk ulusunun amansız düşmanı: Hastalıklar, sağlık Cumhuriyeti, 1930’larda aşı, serum üretip yurtdışına satan bir Türkiye, Cumhuriyet’in veremle, sıtmayla, trahomla, frengiyle, kuduzla mücadelede elde ettiği büyük başarılar, Hilal-i Ahmer ve Himaye-i Etfal cemiyetlerinin sağlık mücadelesi, Halkevlerinin sağlık çalışmaları...

• İnsanlık Projesi: Emperyalizme karşı kurtuluş savaşı, geri kalmışlığa karşı uygarlık savaşı, yurtta barış dünyada barış, uluslararası bölgesel paktlar/barış çemberleri, tatlı bir düş: Birleşik dünya hayali, insanlığın ortak kökeninden insanlığın kardeşliğine...

Atatürk’ün Akıllı Projeleri, Atatürk’ün ölümünden hemen sonra yok edilmeye başlanmıştır.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : Ankara
Sayfa Sayısı : 384
En / Boy : 13,5 / 21,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 9.2014
₺189,84

Tarih Tezleri'ne El-Cevap'ta Başbakan Erdoğan'ın aşağıdaki "tarih tezleri"ne cevap verilmiştir...

CHP, İnönü camileri kapattı, sattı, ahır, yatakhane, depo, parti merkezi yaptı!

Türkçe ezan zulümdür!Türkçe ezan milletin değerlerine saldırıdır! Türkçe ezan iç karartıcıdır!
CHP Kur'an-ı Kerim'i yasaklattı, ezanı susturdu! Ezanı Menderes'in DP'si (tek başına) aslına çevirdi!

Dersim isyan etmedi, bahanelerle operasyon yapıldı! Seyit Rıza isyancı değil din mazlumudur! CHP, İnönü Dersim'de katliam yaptı! Dersim Harekatı'nda zehirli gaz kullanıldı!
Ali Çetinkaya yüzü kapkara bir katildir, cellattır! Ali Çetinkaya İskilipli Atıf Hoca'yı düzmece bir mahkemeyle "Kararın infazına, şahitlerin sonra dinlenmesine" diyerek idam ettirdi!

"Neyi ördün?" Türkiye'yi demir ağlarla CHP değil AKP ördü!

Atatürk dönemi antropoloji çalışmaları ırkçıdır!

İsmet İnönü dinsel içerikli kitapları yasaklattı!

CHP, Aşık Veysel'i Sivas'a sokmadı! CHP'ye göre saz gerici bir müzik aletidir! CHP döneminde Halk Müziği yasaklandı!

İsmet İnönü döneminde gaz, ekmek, şeker vb. karneyle dağıtıldı!

Üç beş çanak çömlek Marmaray'ı dört yıl geciktirdi!

Kanuni'nin ömrünün 30 yılı at sırtında geçti!

EL-Cevap'ta 1950'den 2013'e Cumhuriyet tarihinin neden, nasıl ve kimlerce çarpıtıldığı gözler önüne serilmiş ve Cumhuriyet tarihiyle ilgili en çok merak edilen konulara belgelerle açıklık getirilmiştir.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 816
En / Boy : 13,5 / 21,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 5.2017
₺319,20

O nasıl yaptı ötekiler nasıl yıktı? "Devrim ve Karşı Devrim" Dünyaya parmak ısırtan Cumhuriyet mucizesi akıllı projelerin, akıllı projeler ise Akl-ı Kemal’in (Atatürk’ün aklının) bir ürünüdür. Akl-ı Kemal’in 4. cildinde yer alan Atatürk’ün Akıllı Projeleri şunlardır: Uçak Sanayi projesi; (Havacılık ve Uzay Öngörüsü): Türk Havacılık Tarihi’nin kısa bilançosu, Kurtuluş Savaşı’nda kırık kanatlar mucizesi, Atatürk’ün Kayseri, Ankara, Eskişehir uçak ve motor fabrikaları, Vecihi Hürkuş ve Nuri Demirağ’ın yerli uçakları, 1930’larda uçak ihraç eden Türkiye gerçeği, Atatürk’ün bilinmeyen uzay öngörüsü ve Ay Projesi, 1940’larda Türkiye’nin yaptığı yarasa uçak Uçan Kanat, ilk yerli savaş uçağı Mehmetçik Projesi ve Ankara Rüzgâr Tüneli, 1950’lerde ABD raporlarıyla ve istekleriyle Türk uçak fabrikalarının tava, tencere ve traktör fabrikasına dönüştürülmesi..

Dinde Öze Dönüş Projesi: Atatürk’ün bilinmeyen din anlayışı, İslam Rönesansı’ndan hurafelerin bataklığına İslam dünyası, Osmanlı’da dinde öze dönüş çalışmaları, Atatürk’ün 1930’lardaki din ve İslam eleştirilerinin unutulan devrimci nedenleri; 1932’de Atatürk’ün 9 seçilmiş hafızla Dolmabahçe’deki bir haftalık Kur’an çalışması, Dr. Reşit Galip’in Türk’ün Milli Dini İslam tezi, Tarih Kurultaylarında Hz. Muhammed’e sahip çıkılması, Atatürk’ün Ayasofya’da planladığı büyük din tartışması, Türkçe Kur’an, dua, hutbe, ezan, salat konusundaki gerçekler, Mehmet Akif ve Kur’an tercümesi, Atatürk’ün İslama büyük hizmetleri, 1950’lerde Dinde Öze Dönüş Projesi’nin yok edilmesi...

Tarih ve Dil Tezleri Projesi: Türk Tarih Tezi’nin uluslararası kaynakları, Cumhuriyet’in Batı merkezli tarihe başkaldıran kültür-uygarlık eksenli bilimsel tarih kitapları, tarih kurultayları, Dil Devrimi’yle Türkçenin kurtuluşu, Güneş Dil Teorisi’nin uluslararası kaynakları, Dil Kurultayları, Tarih ve Dil Tezlerinin bilimsel boyutu ve uluslararası etkisi, Atatürk’ün dilbilim - kökenbilim çalışmaları; Atatürk’ün bilimkurgu tarih/dil görüşü, Atatürk’ün antropoloji çalışmaları; ırkçı Nazi antropolojisine eşitlikçi brakisefal Avrasya kuramıyla başkaldırı, Atatürk’ün antropoloji çalışmalarının bilimsel niteliği ve ırkçılık karşıtlığı, 1940’larda ve 1950’lerde Tarih ve Dil Tezleri Projesi’nin yok edilmesi...

Atatürk akıllı projelerini geliştirirken tarihi tecrübelerden, Tanzimat’tan beri devam eden kırılgan ve kararsız Osmanlı modernleşmesinden, 15. yüzyılda başlayan Avrupa aydınlanmasından, Türk-İslam tarihinin aydınlık sayfalarından, okuduğu 5000’e yakın kitaptan ve Allah vergisi dehasından yararlanmıştır. Atatürk’ün Akıllı Projeleri, Atatürk’ün ölümünden hemen sonra yok edilmeye başlanmıştır. "Ben bu konuları daha gençliğimden beri düşünen bir insanım. Eğer size, bu konuları yeni düşünmeye başladığımı söylersem inanmayınız." -Mustafa Kemal Atatürk-


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 488
En / Boy : 13,5 / 21,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 3.2018
₺213,36
Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 576
En / Boy : 13,5 / 21,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 11.2017
₺231,84

Atatürk ve Cumhuriyet Düşmanlarının Yalanlarına Belgeli Cevaplar! Cumhuriyet Tarihi Yalanları; yandaşlığın, yalakalığın, Atatürk ve Cumhuriyet karşıtlığının prim yaptığı bu günlerde, Atatürk’e ve Cumhuriyet’e yönelik saldırılara, yalanlara, yanlışlara ve yutturmacalara belgelere dayalı olarak cevap vermek, kandırılan ve aldatılan kamuoyuna mümkün olduğu kadar gerçekleri göstermek amacıyla yazılmıştır. Cumhuriyet Tarihi Yalanları’nın ikinci cildinde cevap verilen yalanlardan bazıları şunlardır: Atatürk’ün Çanakkale Savaşlarında önemli bir başarısı yoktur! (Yalan) Çanakkale zaferi Liman von Sanders’in eseridir! (Yalan) Çanakkale zaferini yeşil sarıklılar kazandırmıştır! (Yalan) Kürt Sorunu Cumhuriyet’le başlamıştır! (Yalan) Atatürk ve Cumhuriyet, Kürtlere düşmandır! (Yalan) Atatürk Kürtlere özerklik sözü vermiştir! (Yalan) Şeyh Sait İsyanı’nda İngiliz parmağı yoktur! (Yalan) Dersim isyan etmemiştir! (Yalan) Cumhuriyet Doğu’ya yatırım yapmamıştır! (Yalan) Atatürk Dersim’de Alevi-Kürt katliamı yapmıştır! (Yalan) Said-i Nursi Kurtuluş Savaşı kahramanıdır! (Yalan) Said-i Nursi’nin ayrılıkçı Kürt hareketiyle ilgisi yoktur! (Yalan) Said-i Nursi siyasetle ilgilenmemiştir! (Yalan) Said-i Nursi Hür Adam’dır; Almancı ve Amerikancı değildir! (Yalan) Atatürk, İsmet İnönü ve CHP camileri kapatmıştır! (Yalan) İsmet İnönü din düşmanıdır! (Yalan) İsmet İnönü paralardan Atatürk fotoğrafını çıkartmıştır! (Yanlış) Cumhuriyet Tarihi Yalanları’nda, Türkiye’nin dönüştürülme sürecinde, yakın tarihin nasıl sistemli bir şekilde çarpıtıldığı, Atatürk’ün ve Cumhuriyet’in nasıl ahlaksızca karalandığı ve Türk insanının nasıl vicdansızca kandırıldığı şüpheye yer bırakmayacak biçimde kanıtlanmıştır. "Dünyanın yarısını her zaman ve dünyanın hepsini bir zaman aldatmak mümkündür; fakat bütün dünyayı her zaman aldatmak mümkün değildir." -Mustafa Kemal Atatürk-


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 639
En / Boy : 13,5 / 21,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 5.2017
₺248,64
Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 405
En / Boy : 13,5 / 21,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : .2009
₺198,24

Elinizdeki kitap, "Resmi tarih yalan söylüyor!..." diyerek Cumhuriyet tarihine ve Atatürk’e saldırmanın moda haline geldiği bu günlerde, tarihsel belge ve bilgilerle "gerçekte kimin neden ve nasıl yalan söylediğini" gözler önüne sermek için kaleme alınmıştır. İşte kitapta belgelerle cevap verilen Cumhuriyet tarihi yalanlarından bazıları: Kurtuluş Savaşı’nın başlamasında Atatürk’ün herhangi bir etkisi yoktur! Atatürk Kurtuluş Savaşı’na sonradan katılmıştır! Vahdettin hain değil kahramandır! Kurtuluş Savaşı önemsizdir! Kurtuluş Savaşı antiemperyalist bir mücadele değildir! İngilizlerle savaşılmamıştır! Güney Anadolu’nun kurtarılmasında Atatürk’ün hiçbir etkisi yoktur! Çerkez Ethem hain değil kahramandır! İnönü Savaşı olmamıştır, sonradan uydurulmuştur! Yazı ve dil devrimi Türkiye’yi tarihinden koparmış, insanları bir gecede cahil bırakmıştır! Türkiye’nin içeriden ve dışarıdan emperyalist bir kuşatmayla çevrildiği bu günlerde Cumhuriyet tarihi yalanlarını öğrenmek ve bu yalanlara belgelerle cevap vermek çok büyük bir önem taşımaktadır. Amacım, Atatürk’ün "Tarih yazmak tarih yapmak kadar mühimdir (önemlidir); yazan yapana sadık (bağlı) kalmazsa değişmeyen hakikat (gerçek) insanlığı şaşırtan bir hal alır" sözü doğrultusunda, "tarih yapana" sadık kalmayan "tarih yazanları" göstermek ve böylece "değişmeyen gerçeğin insanlığı şaşırtan bir hal almasını" engellemektir. Dileğim, bu kitabın, yalancının mumunu söndürüp gerçeğin aydınlığına çıkmak isteyenlere biraz olsun kılavuzluk etmesidir. Değişik kaygılarla "Cumhuriyet tarihini çarpıtan; Mevlanzade Rıfat, Rıza Nur, Said-i Nursi, Kazım Karabekir, Necip Fazıl Kısakürek, Nihal Atsız, Kadir Mısıroğlu, Sevan Nişanyan, Yalçın Küçük, Fikret Başkaya, İdris Küçükömer, Eric Jan Zürcher, Mehmet Altan, Burhan Bozgeyik, Mustafa Müftüoğlu, Cemal Kutay, Emre Aköz, Atilla Yayla, Halil Berktay, Taner Akçam, Cemil Koçak, Mümtazer Türköne, Engin Ardıç, Mustafa Armağan, Abdurrahman Dilipak v.b. isimlere belgelerle Meydan okuyoruz...


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 528
En / Boy : 13,5 / 21,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 11.2017
₺210,84

Futbolu yasaklayan Osmanlı Padişahı kimdir? İttihat ve Terakki’nin futbol merakının ve Fenerbahçe "sevdasının" arkasında ne vardır? Osmanlı dönemindeki Fenerbahçe-Galatasaray derbilerinin bilinmeyenleri nelerdir? Atatürk’ün Fenerbahçe’yi ziyaretinin "gizli amacı" nedir? Fenerbahçe’nin Kuruluş Tüzüğü’ndeki 2. Madde’nin sırrı nedir? Fenerbahçe Kurtuluş Savaşı’nda Anadolu’ya nasıl gizlice silah kaçırmıştır? Anadolu’ya geçerek Kurtuluş Savaşı’na katılmak isteyen Fenerbahçeli şehzade kimdir? İngiliz İşgal Kuvvetleri Komutanı General Harrington, Fenerbahçe’yi neden kapatmıştır? Atatürk’ün Büyük Taarruz öncesindeki "futbol planı" nedir? Fenerbahçe, Harrington Kupası’nı nasıl kazanmıştır? Atatürk futbolla ne kadar ilgilenmiştir? Hiç futbol maçı izlemiş midir? Atatürk Altay, Karşıyaka, Galatasaray ve Beşiktaş’la neden ve nasıl ilgilenmiştir? Atatürk’ün Fenerbahçeli olduğunun bilinmeyen 12 kanıtı nedir?


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 248
En / Boy : 13,5 / 21,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 12.2017
₺117,60

Cumhuriyet tarihinin şifreleri çözülüyor... Nutuk’taki Atatürk yeniden ete ve kemiğe bürünüyor... Nutuk’un Deşifresi, Atatürk’ü, Kurtuluş Savaşı’nı ve sonrasındaki uluslaşma ve çağdaşlaşma hareketlerini, Nutuk’a dayalı olarak anlatan; Nutuk’un yazılışını, okunuşunu, içeriğini ve bilinmeyen özelliklerini "açıkça" ortaya koyan ve Atatürk’ün Nutuk’taki değerlendirmelerinin bugünün Türkiye’sine ışık tuttuğunu gösteren "resmi tarih dışı" bilimsel bir araştırmadır.

  • Nutuk nedir, ne değildir? Atatürk, Nutuk’u neden ve nasıl kaleme almıştır?
  • Nutuk’un "Dünya Rekorlar Kitabı’na" girecek çok önemli özelliği nedir?
  • Atatürk’ün Nutuk’taki "devrim stratejisi" ve "liderlik sırları" nelerdir?
  • Nutuk’un gözden kaçan "iki büyük sırrı" nedir?
  • Atatürk’ün "bağımsızlık ve demokrasi anlayışı" Nutuk’a nasıl yansımıştır?
  • Nutuk’taki "mandacılar" ve "cumhuriyet düşmanları" kimlerdir?
  • Cumhuriyetin ilanı Nutuk’ta nasıl şifrelenmiştir?
  • Atatürk’ün "düşünsel yalnızlığı" Nutuk’a nasıl yansımıştır?
  • Atatürk Nutuk’ta kimleri, "fikir ve ruhlarının kavrama sınırları bitenler" diye adlandırmıştır?
  • Atatürk’ün Nutuk’ta, silah arkadaşlarına yönelik "ağır eleştirileri" nelerdir?
  • Atatürk’ten sonra Nutuk’taki bazı bölümler neden "unutturulmaya" çalışılmıştır?

"İnsan bütün bunları okurken, insan kümelerini ve insan fertlerini avucunun içinde istediği gibi kullanabilen, ölçülmez bir kuvvete sahip bir ruhlar hükümdarının huzurunda bulunduğunu hayraniyet ve tebcil ile duyuyor."

- Yusuf Akçura


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 527
En / Boy : 13,5 / 21,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 3.2017
₺239,40

Yıllardır Saklanan Büyük Sır Açığa Çıkıyor! Bir Efsane Gerçek Oluyor... Her şey 1930’lu yıllarda Atatürk’ün ileri sürdüğü Türk Tarih Tezi’yle başladı. Atatürk, 1932’den sonra Türk Tarih Tezi’nin "kayıp parçası"nın peşine düştü. "Türklerin Orta Asya’dan önceki ilk yurtlarını" arıyordu. Bu amaçla 1934 yılında Tahsin Bey’i Meksika Büyükelçiliği’ne atadı. Tahsin Bey’in gizli görevi Türklerle eski Amerikan halkları arasındaki ilişkiyi araştırmaktı. Tahsin Bey, Meksika’daki araştırmalarının sonucunda şaşırtıcı bir bilgiyle karşılaştı. Bu bilgiye göre Türkler, MÖ 12.000’lerde bir doğal afet sonunda Pasifik Okyanusu’nda sulara gömülen Kayıp Kıta Mu’dan Orta Asya’ya göç etmişlerdi. - Atatürk Kayıp Kıta Mu’da ne aradı? - Tahsin Bey’in Meksika’dan Atatürk’e gönderdiği raporlarda hangi bilgiler vardı? - Atatürk, J. Churchward’ın Mu konulu kitaplarını neden Türkçeye tercüme ettirdi? - Atatürk, Tahsin Bey’in bazı raporlarını neden eleştirdi? - Kayıp Kıta Mu nasıl bir yerdi? - Türkçe ile eski Amerikan halklarının dilleri arasındaki şaşırtıcı benzerlikler neyin işaretiydi? Ve daha pek çok bilinmeyenin yanıtını"Atatürk ve Kayıp Kıta Mu"da bulacaksınız. Elinizdeki kitap Atatürk’ün daha önce "hiç bilinmeyen" bir özelliğini ilk kez tüm boyutlarıyla ortaya koymakta ve Atatürk’ün ömrünün son yıllarındaki "büyük arayışına" ışık tutmaktadır. Bu kitapta okuyacaklarınız sizi hem çok şaşırtacak, hem çok düşündürecek, hem de Atatürk’le ilgili bilgilerinize çok özgün katkılar yapacaktır. "Atatürk, Türklerin Orta Asya’ya gelmeden önce Mu kıtasında yaşadıklarına çok emin bir şekilde inanırdı, ama bu konudaki yoğun araştırmaları 1938’de son nefesini vermesiyle bitiverdi." Atatürk’ün Kütüphanecisi Nuri Ulusu.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 238
En / Boy : 13,5 / 21,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 11.2017
₺121,80
Tükendi

Kurtuluştan Kuruluşa Cumhuriyet- İmzalı

Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla ilgili yalanlar ve gerçekler Son Padişah Vahdettin’in Kurtuluş Savaşı karşıtlığının belgeleri Kurtuluş Savaşı’nın iç cephesi Atatürk’ün, Kurtuluş Savaşı stratejisi Türkiye’nin bağımsızlık ve aydınlanma mücadelesinde Tıbbiyeli ruhu 1. ve 2. İnönü Muharebelerinin önemi Sakarya Meydan Muharebesi ve Büyük Taarruz ile bu muharebelerdeki “Atatürk etkisi” Sevr Antlaşması, Mudanya Ateşkes Antlaşması, Lozan Barış Antlaşması ve Montrö Boğazlar Sözleşmesi hakkındaki yalanlar ve gerçekler Atatürk’ün vizyonu laik Cumhuriyet ve Türkiye’de akıl çağının başlaması Tarikatların kapatılması Cumhuriyet’in tarım devrimi kapsamında buğday ve zeytin politikası Cumhuriyet’in kültür devrimi kapsamında Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nin kuruluşu Atatürk’ün aydınlanma kurumu Halkevleri Cumhuriyet’in Türk dilini kurtarma çabası ve Atatürk’ün “Geometri” kitabı Cumhuriyet’in sağlık devrimi ve Dr. Refik Saydam gerçeği Nutuk’un tarihsel değeri Atatürk’ün onurlu dış politikası kapsamında Türkiye’nin Milletler Cemiyeti’ne girişi Cumhuriyet’in sanayi devrimi kapsamında kurulan uçak fabrikaları ve Danimarka’ya satılan Türk uçağının gerçek öyküsü Cumhuriyet’in kalesi fabrikalar ve Son Kale Bursa Merinos Fabrikası’nın açılması Demografinin önemi Atatürk’ün Barış Projesi Atatürk’ün Hatay’ı kurtarmak için attığı son adımın öyküsü Uğur Mumcu’nun bugünleri gören, yarınlara ışık tutan açıklamaları…

Türkiye Cumhuriyeti ikinci yüzyılına girerken, kurtuluştan ve kuruluştan ders ve ilham almak; kurtuluşun ve kuruluşun başmimarı Mustafa Kemal Atatürk’ün düşünce yapısını, hareket yöntemini iyi bilmek ve Cumhuriyetimizin “akıl”, “bilim” temelli kuruluş felsefesini doğru anlamak yaşamsal bir zorunluluktur.

Kitap Adı: Kurtuluştan Kuruluşa Cumhuriyet
Kitap Yazar Adı: Sinan Meydan
Yayın Direktörü: Mehmet Bozkurt
Editör: Gökçe Şenoğlu
Kapak Tasarım: Şenol Alanbay
Sayfa Tasarım: Şenol Alanbay
Sayfa Sayısı: 344
Ebat: 13,7x23
Tür: Araştırma İnceleme
Kağıt / İç Baskı :III. Hamur Enzo, 52 gr.
Cilt / Kapak: Amerikan Bristol 230 gr.
ISBN / Barkod: 9789751044914

₺126,00
Tükendi
Sinan Meydan'ın çok satan ve Cumhuriyet tarihini anlatan kitapları tek sette!
₺661,44
Tükendi

Yakın Tarih İçin Anahtar, Atatürk’ün önderliğindeki Cumhuriyet Devriminin kapısını açıyor. O kapıyı açtığınızda; saltanatın kaldırılmasından 3 Mart Devrim Kanunlarına, laiklikten siyasette din istismarına, 20. yüzyılda Cumhuriyetin akıl-bilim eksenli aydınlanmasından 21. yüzyılda yağmur duasına ve türbelerin kutsanmasına, Osmanlı’nın Darülfünunundan Cumhuriyetin üniversitesine, Cumhuriyetin tamir ettirdiği Ağa Camisi’nden Mimar Sinan Türbesi’ne, harf devriminden mezar taşı okuma kulübüne, dünyadaki kadın hakları mücadelesinden Atatürk’ün kadın devrimine, İslam öncesinden Cumhuriyete Türk müzik tarihine, 1921 ruhundan (!) Andımız’a ve ulus devlete, dünya anayasalarındaki değiştirilemez maddelerden anayasamızdaki değiştirilemez maddelere, demografi ve devlet ilişkisinden Lozan’daki demografi savaşına, ülke kaynaklarını yabancılara teslim eden Abdülhamit modelinden ülke kaynaklarına sahip çıkan Atatürk modeline, Atatürk’ün çözüm önerilerinden ekonomik kurtuluş savaşına, Cumhuriyetin yüzen sergisinden Köy Enstitüleri deneyine, Cumhuriyetin sıtma savaşından Çin’e aşı göndermesine, Cumhuriyetin çay üretiminden kâğıt fabrikalarına, yok edilen Cumhuriyet değeri Sümerbank’tan yok edilen THK’ya, Lozan’dan Montrö’ye bağımsızlık mücadelesine, Afganistan’daki Atatürk etkisinden Taliban karanlığına, Cumhuriyetin anlamından Atatürk’e sahip çıkmanın anlamına ve Atatürk düşmanlığından yaşayan Atatürk’e kadar pek çok tarihi gerçekle karşılaşacaksınız. Yakın tarihten önemli dersler çıkaracaksınız. Türkiye’nin bugünkü durumunu çok daha iyi anlayacaksınız

 

Kitap Yazar Adı Sinan Meydan

Yayın Direktörü Mehmet Bozkurt

Editör Gökçe Şenoğlu Kapak

Tasarım Şenol Alanbay

Sayfa Tasarım Şenol Alanbay

Sayfa Sayısı 344 Ebat 13,7 x 23

Tür Araştırma - İnceleme

Kağıt / İç Baskı III. Hamur Enzo, 52 gr.

Cilt / Kapak Amerikan Bristol 230 gr.

₺99,00
Tükendi

ARKA KAPAK YAZISI

O NASIL YAPTI ÖTEKİLER NASIL YIKTI?

“Devrim ve Karşı Devrim”

Cumhuriyet mucizesini yaratan “Atatürk’ün Akıllı Projeleri” şunlardır:

  ÇAĞDAŞ TÜRKİYE PROJESİ

  TÜRK ULUS DEVLET (MİLLET) PROJESİ 

  RUMELİ SAVUNMA HATTI PROJESİ

  ORDU İLE SİYASETİ AYIRMA PROJESİ 

  SPOR VE BEDEN EĞİTİMİ PROJESİ

  ANADOLU’NUN İŞGALİNİ ÖNLEME PROJESİ 

  ANADOLU’YA GİZLİ GEÇİŞ PLANI

  ÖRNEK ÇİFTLİKLER (YEŞİL CENNET) PROJESİ

  İDEAL CUMHURİYET KÖYÜ PROJESİ

  GÜNEYDOĞU ANADOLU PROJESİ (GAP)

  DEMOKRASİ PROJESİ

  KEMALİST EKONOMİ MODELİ (KEM)

  SOSYAL FABRİKA PROJESİ

  DEMİRAĞ (DEMİRYOLU) PROJESİ

  UÇAK SANAYİ PROJESİ (Havacılık ve Uzay 

    Öngörüsü)

“Akl-ı Kemal... Sinan Meydan’ın, Atatürk’ün akıllı projelerini anlattığı beş ciltlik şaheseri... 

Sinan Meydan’ın kitaplarını hediye olarak alın, evlatlarınızın başucuna koyun, onlarla büyüsünler.

          

Yılmaz Özdil

“Atatürk ile ilgili şimdiye kadar on binin üzerinde kitap yayımlanmıştır. Ne var ki siyasal akıl açısından Atatürk’ü ele alan ve değerlendirerek bugünün Cumhuriyet kuşaklarına aktaran bir kitap yayımlanmamıştır. İşte Sinan Meydan böylesine bir boşluğu doldururken, önemli bir bilimsel çalışmayı Türk kütüphanelerine kazandırmıştır.”

Prof. Dr. Anıl Çeçen

₺399,00
Tükendi
Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 1560
En / Boy : 14 / 22
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : .2012
₺86,52
Tükendi
O nasıl yaptı ötekiler nasıl yıktı? "Devrim ve Karşı Devrim" Dünyaya parmak ısırtan Cumhuriyet mucizesi akıllı projelerin, akıllı projeler ise AKL-I KEMAL'in (Atatürk'ün aklının) bir ürünüdür. AKL-I KEMAL'in ilk üç cildinde yer alan "Atatürk'ün Akıllı Projeleri" şunlardır:
  • Çağdaş Türkiye Projesi
  • Türk Ulus Devlet (Millet) Projesi
  • Rumeli Savunma Hattı Projesi
  • Ordu İle Siyaseti Ayırma Projesi
  • Spor ve Beden Eğitimi Projesi
  • Anadolu'nun İşgalini Önleme Projesi
  • Anadolu'ya Gizli Geçiş Planı
  • Örnek Çiftlikler (Yeşil Cennet) Projesi
  • İdeal Cumhuriyet Köyü Projesi
  • Halkevleri Projesi
  • Güneydoğu Anadolu (Gap) Projesi
  • Demokrasi Projesi
  • Kemalist Ekonomi Modeli (Kem)
  • Sosyal Fabrika Projesi
  • Demirağ (Demiryolu) Projesi Atatürk, akıllı projelerini geliştirirken tarihi tecrübelerden; Tanzimat'tan beri devam eden kırılgan ve kararsız Osmanlı modernleşmesinden, 15. yüzyılda başlayan Avrupa aydınlanmasından, Türk-İslam tarihinin aydınlık sayfalarından, okuduğu 5000'e yakın kitaptan ve Allah vergisi dehasından yararlanmıştır. "Atatürk'ün Akıllı Projeleri", Atatürk'ün ölümünden hemen sonra yok edilmeye başlanmıştır. "O'nun nasıl yaptığını, O'nun yaptıklarını ötekilerin nasıl yıktığını?" öğrenmek, gerçek Atatürk'ü tanımak ve Türkiye'nin gerçek kurtuluş reçetesini görmek için AKL-I KEMAL'i okumalısınız...


    Sayfa Sayısı : 1160
    Basım Tarihi : Ekim 2012
    Kapak Türü : Ciltsiz
    Kağıt Türü : Kuşe
    Dili : Türkçe
  • ₺61,32
    Tükendi
    O NASIL YAPTI ÖTEKİLER NASIL YIKTI? "Devrim ve Karşı Devrim" Dünyaya parmak ısırtan Cumhuriyet mucizesi akıllı projelerin, akıllı projeler ise AKL-I KEMAL'in (Atatürk'ün aklının) bir ürünüdür. AKL-I KEMAL'in 2. cildinde yer alan "Atatürk'ün Akıllı Projeleri" şunlardır:
  • İDEAL CUMHURİYET KÖYÜ PROJESİ: Geleceğin yerleşim birimleri olarak tasarlanan İdeal Cumhuriyet Köyleri ve Türk Tarım Devrimi...
  • HALKEVLERİ PROJESİ: Halkevleri, Halkodaları, Millet Mektepleri, Köy Eğitmenleri, Köy Enstitüleri ve Atatürk'ten sonra bütün bu projelerin nasıl yok edildiği...
  • GÜNEYDOĞU ANADOLU (GAP) PROJESİ: Türkiye'de feodalizm ve Kürt sorununun kökleri, Atatürk'ün Doğu'ya verdiği önem, Cumhuriyet'in Doğu'daki yatırımları, Atatürk'ün toprak reformu mücadelesi ve Atatürk'ten sonra toprak reformunun nasıl unutturulduğu.
  • DEMOKRASİ PROJESİ: Atatürk'ün Cumhuriyet ve demokrasi mücadelesinin bilinmeyenleri, Türkiye'de kadın hakları ve demokrasi, Atatürk Cumhuriyeti'nin çağına göre demokratik bir yapıda olduğunun kanıtları ve Atatürk'ten sonra "demokrasi" diye diye demokrasinin nasıl yok edildiği. Atatürk, akıllı projelerini geliştirirken tarihi tecrübelerden; Tanzimat'tan beri devam eden kırılgan ve kararsız Osmanlı modernleşmesinden, 15. yüzyılda başlayan Avrupa aydınlanmasından, Türkİslam tarihinin aydınlık sayfalarından, okuduğu 5000'e yakın kitaptan ve Allah vergisi dehasından yararlanmıştır. "Atatürk'ün Akıllı Projeleri", Atatürk'ün ölümünden hemen sonra yok edilmeye başlanmıştır. "O'nun nasıl yaptığını, O'nun yaptıklarını ötekilerin nasıl yıktığını?" öğrenmek, gerçek Atatürk'ü tanımak ve Türkiye'nin gerçek kurtuluş reçetesini görmek için AKL-I KEMAL'i okumalısınız. "Allah aklını kullanmayanların üstüne pislik bırakır (yağdırır)." KURAN-I KERİM, Yunus/100 "Benim manevi mirasım ilim ve akıldır." Mustafa Kemal ATATÜRK "Ben bu konuları daha gençliğimden beri düşünen bir insanım. Eğer size, bu konuları yeni düşünmeye başladığımı söylersem inanmayınız." Mustafa Kemal ATATÜRK


    Sayfa Sayısı : 704
    Basım Tarihi : Şubat 2012
    Kapak Türü : Ciltsiz
    Kağıt Türü : 2. Hamur
    Dili : Türkçe
  • ₺35,28
    Tükendi
    Atatürk ve Cumhuriyet Düşmanlığına Panzehir "Yalanlardan Arındırılmış Atatürk ve Cumhuriyet Gerçeği" "Bir zamanlar gelir, beni unutmak veya unutturmak isteyen gayretler belirebilir. Fikirlerimi inkâr edenler ve beni lanetleyenler çıkabilir. Hatta bunlar benim yakın bildiğim ve inandıklarım arasından bile olabilir. Fakat ektiğimiz tohumlar o kadar özlü ve kuvvetlidir ki bu fikirler Hint'ten, Mısır'dan döner dolaşır, gene gelir feyizli neticeleri kalpleri doldurur." -Mustafa Kemal Atatürk, 1937- İşte Panzehir 'de Atatürk'ün fikirlerini inkâr edenlerin, onu unutturmak isteyenlerin, onu lanetleyenlerin yalanlarına, çarpıtmalarına ve iftiralarına tamamen belgelere dayalı olarak bilimsel cevaplar verilmiştir. "Atatürk düşmanı, yobaz-liboş takımının yalanlarına tarihçi-yazar Sinan Meydan, tokat gibi cevaplar veriyor." - Uğur Dündar Sözcü, 3 Haziran 2015- (Tanıtım Bülteninden)


    Sayfa Sayısı : 568
    Basım Tarihi : Kasım 2015
    Kapak Türü : Ciltsiz
    Kağıt Türü : 2. Hamur
    Dili : Türkçe
    ₺21,53
    Tükendi



    Sayfa Sayısı : 536
    Basım Tarihi : Ekim 2000
    Kapak Türü : Ciltsiz
    Kağıt Türü : 2. Hamur
    Dili : Türkçe
    ₺7,10
    Tükendi

    O nasıl yaptı ötekiler nasıl yıktı? "Devrim ve Karşı Devrim" Dünyaya parmak ısırtan Cumhuriyet mucizesi akıllı projelerin, akıllı projeler ise Akl-ı Kemal’in (Atatürk’ün aklının) bir ürünüdür. Akl-ı Kemal’in 1. cildinde yer alan "Atatürk’ün Akıllı Projeleri" şunlardır: Çağdaş Trükiye Projesi Türk Ulus Devlet(Millet) Projesi Rumeli Savunma Hattı Projesi Ordu ile Siyaseti Ayırma Projesi Spor ve Beden Eğitimi Projesi Anadolu’nun İşgalini Önleme Projesi Anadolu’ya Gizli Geçiş Planı Örnek Çiftlikler (Yeşil Cennet) Projesi Atatürk, akıllı projelerini geliştirirken tarihi tecrübelerden; Tanzimat’tan beri devam eden kırılgan ve kararsız Osmanlı modernleşmesinden, 15. yüzyılda başlayan Avrupa aydınlanmasından, Türk-İslam tarihinin aydınlık sayfalarından, okuduğu 5000’e yakın kitaptan ve Allah vergisi dehasından yararlanmıştır. "Atatürk’ün Akıllı Projeleri", Atatürk’ün ölümünden hemen sonra yok edilmeye başlanmıştır. "O’nun nasıl yaptığını, O’nun yaptıklarını ötekilerin nasıl yıktığını?" öğrenmek, gerçek Atatürk’ü tanımak ve Türkiye’nin gerçek kurtuluş reçetesini görmek için Akl-ı Kemal’i okumalısınız... "Allah aklını kullanmayanların üstüne pislik bırakır (yağdırır)." -Kuran-ı Kerim - Yunus/100 "Benim manevi mirasım ilim ve akıldır." -Mustafa Kemal Atatürk- "Ben bu konuları daha gençliğimden beri düşünen bir insanım. Eğer size, bu konuları yeni düşünmeye başladığımı söylersem inanmayınız." -Mustafa Kemal Atatürk-


    Basım Dili : Türkçe
    Basım Yeri : İstanbul
    Sayfa Sayısı : 376
    En / Boy : 13,5 / 21,5
    Kağıt Cinsi : 2. Hamur
    Basım Tarihi : 11.2016
    ₺187,32
    Tükendi

    Atatürk’ün Akıllı Projeleri O Nasıl Yaptı Ötekiler Nasıl Yıktı? “Devrim ve Karşı Devrim” Cumhuriyet mucizesini yaratan “Atatürk’ün Akıllı Projeleri” şunlardır:

    • Çağdaş Türkiye Projesi
    • Türk Ulus Devlet (Millet) Projesi
    • Rumeli Savunma Hattı Projesi
    • Ordu ile Siyaseti Ayırma Projesi
    • Spor ve Beden Eğitimi Projesi
    • Anadolu'nun İşgalini Önleme Projesi
    • Anadolu'ya Gizli Geçiş Planı
    • Örnek Çiftlikler (Yeşil Cennet) Projesi
    • İdeal Cumhuriyet Köyü Projesi
    • Halk Evleri Projesi 
    • Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP)
    • Demokrasi Projesi
    • Kemalist Ekonomi Modeli (KEM)
    • Sosyal Fabrika Projesi
    • Demirağ (Demiryolu) Projesi
    • Uçak Sanayi Projesi
    • Dinde Öze Dönüş Projesi
    • Tarih ve Dil Tezleri Projesi
    • Yüzen Fuar Projesi (Karadeniz: Seyr-i Türkiye)
    • Musiki ve Sanat Projesi
    • Çağdaş Üniversite Projesi
    • Modern Ankara Projesi
    • Sağlık Projesi
    • İnsanlık Projesi

    "Akl-ı Kemal... Sinan Meydan’ın, Atatürk’ün akıllı projelerini anlattığı beş ciltlik şaheseri... Sinan Meydan’ın kitaplarını hediye olarak alın, evlatlarınızın başucuna koyun, onlarla büyüsünler.”

    -Yılmaz Özdil

    “Atatürk ile ilgili şimdiye kadar on binin üzerinde kitap yayımlanmıştır. Ne var ki siyasal akıl açısından Atatürk’ü ele alan ve değerlendirerek bugünün Cumhuriyet kuşaklarına aktaran bir kitap yayımlanmamıştır. İşte Sinan Meydan böylesine bir boşluğu doldururken, önemli bir bilimsel çalışmayı Türk kütüphanelerine kazandırmıştır.”

    - Anıl Çeçen


    Basım Dili : Türkçe
    Basım Yeri :
    Sayfa Sayısı : 1408
    En / Boy : 16,5 / 23,5
    Kağıt Cinsi : 2. Hamur
    Basım Tarihi : 2.2017
    ₺412,44
    Tükendi

    O nasıl yaptı Ötekiler Nasıl Yıktı? "Devrim ve Karşı Devrim" Dünyaya parmak ısırtan Cumhuriyet mucizesi akıllı projelerin, akıllı projeler ise Akl-ı Kemal’in (Atatürk’ün aklının) bir ürünüdür. Akl-ı Kemal’in 3. cildinde yer alan "Atatürk’ün Akıllı Projeleri" şunlardır: Kemalist Ekonomi Modeli (KEM) Yokluk ve yoksulluk içinde kazanılan bir Kurtuluş Savaşı... Kağnı komutanları, kadın kağnı sürücülerinin gizli öyküsü, uçan kağnının ve paradaki sabanın sırrı. Tekalif-i Milliye Emirleri ve Türk insanının büyük fedakârlığı. İmalat-ı Harbiye gerçeği. Osmanlı’nın emperyalizme teslim olarak çöküşünün kısa tarihi. Atatürk’ün emperyalizmin pençesinde, borç batağında, yoksul bir ülkeden borçsuz ve tam bağımsız bir ülke yaratması. Kemalist Ekonomi Modeli. Belgeler, rakamlar ve istatistiklerle Cumhuriyet’in ekonomi mucizesi. Kemalist Ekonomi Modelinin yok edilişine ilişkin unutulan gerçekler: ABD istekleri, ABD raporları ve ikili anlaşmalar. Sosyal Fabrika Projesi: Atatürk’ün fabrikalara verdiği önem. Atatürk’ün kurduğu fabrikaların tam listesi. Belgelerle ve fotoğraflarla Atatürk’ün Sosyal Fabrika Projesi. Atatürk’ün Kalkınma Planları ve Devletçi ağır sanayi hamlesi. Atatürk’ün Sosyal Fabrika Projesi’nin yok edilişi. Kapısına kilit vurulan, yıkılan, yok pahasına satılan fabrikalar ve Nazilli Sümerbank Basma Fabrikası’nın bugünkü içler acısı durumunun belge fotoğrafları... Demirağ (Demiryolu) Projesi: Osmanlı Devleti’nin sömürülmesinde ve yıkılmasında yanlış demiryolu politikasının rolü. Yabancı şirketlere geniş ayrıcalıklar tanıyan demiryolu imtiyaz sözleşmeleriyle emperyalizmin Osmanlı’yı iliklerine kadar sömürdüğü gerçeği. Atatürk’ün antiemperyalist ve milli demiryolu politikası. Atatürk’ün Türkiye’yi demirağlarla ördüğü gerçeği. Atatürk’ten sonra Türkiye’nin Demirağ Projesinden vazgeçip "Karayolu Projesi"ne yönelmesinin nedenleri. Bu konudaki ABD raporları, ABD istekleri, ABD yardımları ve ikili anlaşmalar... Atatürk, akıllı projelerini geliştirirken tarihi tecrübelerden, Tanzimat’tan beri devam eden kırılgan ve kararsız Osmanlı modernleşmesinden, 15. yüzyılda başlayan Avrupa aydınlanmasından, Türk-İslam tarihinin aydınlık sayfalarından, okuduğu 5000’e yakın kitaptan ve Allah vergisi dehasından yararlanmıştır. Atatürk’ün Akıllı Projeleri, Atatürk’ün ölümünden hemen sonra yok edilmeye başlanmıştır. "Ben bu konuları daha gençliğimden beri düşünen bir insanım. Eğer size, bu konuları yeni düşünmeye başladığımı söylersem inanmayınız." -Mustafa Kemal Atatürk-


    Basım Dili : Türkçe
    Basım Yeri :
    Sayfa Sayısı : 400
    En / Boy : 13,5 / 21,5
    Kağıt Cinsi : 2. Hamur
    Basım Tarihi : .2012
    ₺189,84
    Tükendi

    O nasıl yaptı ötekiler nasıl yıktı? "Devrim ve Karşı Devrim" Dünyaya parmak ısırtan Cumhuriyet mucizesi akıllı projelerin, akıllı projeler ise Akl-ı Kemal’in (Atatürk’ün aklının) bir ürünüdür. Akl-ı Kemal’in 2. cildinde yer alan "Atatürk’ün Akıllı Projeleri" şunlardır: İdeal Cumhuriyet Köyü Projesi: Geleceğin yerleşim birimleri olarak tasarlanan İdeal Cumhuriyet Köyleri ve Türk Tarım Devrimi... Halkevleri Projesi: Halkevleri, Halkodaları, Millet Mektepleri, Köy Eğitmenleri, Köy Enstitüleri ve Atatürk’ten sonra bütün bu projelerin nasıl yok edildiği... Güneydoğu Anadolu (GAP) Projesi: Türkiye’de feodalizm ve Kürt sorununun kökleri, Atatürk’ün Doğu’ya verdiği önem, Cumhuriyet’in Doğu’daki yatırımları, Atatürk’ün toprak reformu mücadelesi ve Atatürk’ten sonra toprak reformunun nasıl unutturulduğu... Demokrasi Projesi: Atatürk’ün Cumhuriyet ve demokrasi mücadelesinin bilinmeyenleri, Türkiye’de kadın hakları ve demokrasi, Atatürk Cumhuriyeti’nin çağına göre demokratik bir yapıda olduğunun kanıtları ve Atatürk’ten sonra "demokrasi" diye diye demokrasinin nasıl yok edildiği... Atatürk, akıllı projelerini geliştirirken tarihi tecrübelerden; Tanzimat’tan beri devam eden kırılgan ve kararsız Osmanlı modernleşmesinden, 15. yüzyılda başlayan Avrupa aydınlanmasından, Türk-İslam tarihinin aydınlık sayfalarından, okuduğu 5000’e yakın kitaptan ve Allah vergisi dehasından yararlanmıştır. "Atatürk’ün Akıllı Projeleri", Atatürk’ün ölümünden hemen sonra yok edilmeye başlanmıştır. "O’nun nasıl yaptığını, O’nun yaptıklarını ötekilerin nasıl yıktığını?" öğrenmek, gerçek Atatürk’ü tanımak ve Türkiye’nin gerçek kurtuluş reçetesini görmek için Akl-ı Kemal’i okumalısınız... "Allah aklını kullanmayanların üstüne pislik bırakır (yağdırır)." -Kuran-ı Kerim, Yunus/100- "Benim manevi mirasım ilim ve akıldır." -Mustafa Kemal Atatürk- "Ben bu konuları daha gençliğimden beri düşünen bir insanım. Eğer size, bu konuları yeni düşünmeye başladığımı söylersem inanmayınız." -Mustafa Kemal Atatürk-


    Basım Dili : Türkçe
    Basım Yeri : İstanbul
    Sayfa Sayısı : 384
    En / Boy : 13,5 / 21,5
    Kağıt Cinsi : 2. Hamur
    Basım Tarihi : 11.2016
    ₺189,84
    Tükendi

    Bildiklerinizi unutmaya ve geçmişi "özgürce" yeniden düşünmeye hazır mısınız? Atatürk’ün "şaşırtan" tarih bilgisinin "sırrı" nedir? Atatürk, Türk Tarih Tezi’ni neden ve nasıl geliştirmiştir? Türk Tarih Tezi’nin "gizlenen" kaynakları nelerdir? Türk Tarih Tezi, "ırkçı mıdır?" "antidemokratik midir?" "bilim dışı mıdır?" Türk Tarih Tezi’yle Atatürk Milliyetçiliği arasında nasıl bir ilişki vardır? Orta Asya Türkleri gerçekten de "göçebe" ve "yağmacı" topluluklar mıdır? Türkler Anadolu’ya 1071’de mi gelmiştir? Hattiler, Hititler, Frigler, Hurriler ve Urartular, Türk müdür? Hakkâri Taşları’nın Sırrı Nedir? Tarih kitaplarında neden Turukku Devleti ve Turki Krallığı’ndan hiç söz edilmez? Sümerler Türk müdür? Bu tezin bilinmeyen kaynakları nelerdir? Antik kaynaklarda ve kutsal kitaplarda "Türk" adı geçer mi? Emperyalizm, ırkçılık ve Batı merkezli tarih arasında nasıl bir ilişki vardır? Atatürk, Batı merkezli tarihe neden ve nasıl başkaldırmıştır? Güneş Dil Teorisi’nin bilinmeyenleri nelerdir? Atatürk, "kafatası ölçümleri", "kan grubu" ve "parmak izi" tahlilleri yaptırmış mıdır? Mimar Sinan’ın mezarı neden açılmıştır? Türk Tarih Tezi, neden ve nasıl ortadan kaldırılmıştır? Ve daha pek çok sorunun cevabı Atatürk ve Türklerin Saklı Tarihi’nde... "Türk milleti! Sen Anadolu denilen yurda sonradan gelme değil, ilk yerleşip medeniyet kuranların çocuklarısın." -Mustafa Kemal Atatürk-


    Basım Dili : Türkçe
    Basım Yeri : İstanbul
    Sayfa Sayısı : 671
    En / Boy : 13,5 / 21,5
    Kağıt Cinsi : 2. Hamur
    Basım Tarihi : 2.2016
    ₺267,12
    Tükendi

    Uygarlık Tarihinin "Saklanan" Gerçekleriyle Ve Atatürk'ün "Büyük Arayışıyla" Yüzleşmeye Hazır mısınız? 1936 Türkiye-Ankara: Atatürk, J.Churchward'ın 50 yıllık araştırmalarına dayanan "Kayıp Kıta Mu" kuramının izini sürmeye başladı. Churchward, Mayalar, Mısırlılar, Sümerler ve Uygur Türklerinin MÖ 12.000'lerde bir doğal afet sonunda Pasifik Okyanusu'nda sulara gömülen "Mu kıtasından" dünyaya yayıldıklarını iddia ediyordu. Atatürk, yaklaşık 3 yıl süren araştırmaları sonunda, ölmeden önce, Türklerin Orta Asya'dan önceki anavatanlarının Mu kıtası olabileceğini düşünmeye başlamıştı...

    Atatürk'ün ölümünden sonra bu çalışmaları kamuoyundan saklandı! 1986 Japonya-Okinava: Yerel bir dalgıç Japonya'nın Okinava Adası yakınlarındaki Yonaguni'nin açıklarında hiç beklemediği bir görüntüyle karşılaştı. Suyun metrelerce altında, dipte, derinlere doğru alçalan basamaklarıyla garip bir antik kalıntı uzanıyordu önünde. Önce göz yanılması sandı, basamaklara yaklaşıp inceledi. Yapının çevresini dolaştıkça şaşkınlığı daha da artıyordu. Çok eski bir zamandan beri suyun altında yattığı belli olan bu basamaklı yapı düzenli kıvrımlara ve son derece hassas açılara sahip bir piramitti... Bilim dünyası şaşkındı... Yonaguni-Okinava kalıntıları günümüzden 10.000 yıl önce Pasifik'te sulara gömülmüş bir batık uygarlığa aitti...


    Basım Dili : Türkçe
    Basım Yeri : İstanbul
    Sayfa Sayısı : 512
    En / Boy : 13,5 / 21,5
    Kağıt Cinsi : 2. Hamur
    Basım Tarihi : 3.2014
    ₺243,60
    1
    cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
    Çerez Kullanımı