Nörolojik Olarak Riskli Bebek

Nörolojik Olarak Riskli Bebek (9786059841573)

0,00
Marka : Kolektif
Yayinevi : Hayykitap

“Hayatımın en zor günüydü. Sezaryenden sonra kendime geldiğimde bebeğim yoğun bakım ünitesinde, ben hastanedeki yatağımdaydım. Ancak 24 saat sonra bebeğimi görebildim. Yoğun bakımda, solunum cihazına bağlı, ağlamayan, hareketsiz bir bebek. Günlerce solunum cihazından çıkamadı. Beyin MRI’ı çekildi. Maalesef sonuç normal değildi. Serebral palsi, zekâ geriliği, epilepsi, görme ve işitme problemleri olabilirdi.”

‘Nörolojik olarak riskli bebek’, gebelikte, doğumda ya da yenidoğan döneminde beyni ve sinir sistemini etkileyebilecek herhangi bir etkene maruz kalan ve beyinde, beyin işlevlerinde bozukluk gelişme olasılığı olan bebektir. Erken ya da zamanında doğmuş, ancak yenidoğan yoğun bakım ünitesinde tedavi görmüş bebekler nörolojik olarak riskli bebeklerin en büyük grubunu oluşturur. Bu bebeklerin doğumdan itibaren nörolojik olarak izlenmeleri, olası nörolojik sorunların erken saptanması, tedavi ve rehabilitasyon yaklaşımlarının erken başlanması büyük önem taşır.

Bu kitapta çocuk nörolojisi, çocuk sağlığı ve hastalıkları, yenidoğan, kadın doğum-perinatoloji, çocuk ruh sağlığı ve hastalıkları, çocuk gastroenteroloji, çocuk göğüs hastalıkları, göz hastalıkları uzmanı hekimler ve odyoloji, fizyoterapi, çocuk gelişimi alanlarında çalışan profesyoneller riskli bebeği her yönüyle yazdı. 


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 216
En / Boy : 15,5 / 23
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 9.2016

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı